cultura

Joan Dausà es mostra més cru i intens

El seu segon disc, ‘On seràs demà?', sortirà a la venda el 15 d'abril i el músic el presenta avui en directe en el festival Strenes de Girona amb les entrades exhaurides

  • .
  • VÍDEO: Vídeo-àlbum de "On seràs demà?"
La campanya promocional del disc arrenca amb un videoàlbum coprotagonitzat amb Aina Clotet

Ha passat de ser pràcticament un desconegut, i teloner en moltes actuacions, a tenir una de les carreres més fulgurants de l'actual panorama musical català. Després de l'èxit de Jo mai mai (2012), una vuitantena de concerts de gira –omplint entre altres el Palau de la Música– i rebre un Gaudí per la banda sonora de Barcelona nit d'estiu, Joan Dausà(Sant Feliu de Llobregat, 1979) presenta el seu nou disc, On seràs demà?, i ho fa acompanyat d'un original videoàlbum de presentació i amb un concert inaugural –en el marc del festival Strenes de Girona– que fa dies ha exhaurit les entrades. I això només és el començament.

Conscient que el segon disc sempre és el més difícil, Dausà ha assumit amb convicció el repte de no repetir-se i oferir un nou imaginari més enllà de Jo mai mai, amb cançons que han crescut des d'aleshores. Els deu temes que conformen aquest nou treball s'inscriuen en el mateix to pop intimista, però, com reconeix el mateix cantautor, “hi ha més cruesa en les lletres i més intensitat en l'apartat musical”. El títol, com bé explica, fa referència al dilema entre viure pensant en el futur o gaudir al màxim del present. “On seràs demà? és una pregunta que quan te la fas no en saps la resposta, i això t'obliga a viure pensant en el present perquè el demà potser no arriba.” És per això que, confessa, ha après amb el temps a pensar més a mitjà termini i a preguntar-se si la clau de la felicitat “és pensar en l'ara”.

Tots aquests i altres temes existencials que l'inquieten apareixen tant en la superfície com en el fons de les noves lletres d'un disc que, si bé sortirà a la venda el 15 d'abril, els seguidors el podran escoltar per primera vegada i en directe en el concert que Joan Dausà oferirà aquesta nit al Teatre Municipal (a les 21 h). Per anar escalfant motors, ja fa uns dies que sona per les xarxes socials la cançó Quan ens creuem –en la qual col·labora Sidonie– i, des d'ahir –projectat en primícia al Museu del Cinema de Girona i a l'antiga fàbrica Estrella Damm–, el videoàlbum que han rodat per presentar el disc.

Més músic que actor

Amb la voluntat de no voler vendre un single i deixar que cadascú esculli la cançó que més li agradi, la campanya promocional d'aquest disc arrenca fort amb un videoàlbum que recull sis temes que flueixen un rere l'altre sota una pàtina moderna i amb un look de sèrie americana. Es tracta d'un veritable curtmetratge protagonitzat per Aina Clotet i el mateix Dausà –que abans de músic ja feia d'actor i presentador televisiu–, sota la direcció de Daniel de la Orden, el director de Barcelona, nit d'estiu.

“Volíem fer-nos presents, fer un pas més i que la gent vulgui venir a conèixer el nou treball després de veure aquest videoàlbum”, destaca Dausà, que interrogat sobre què l'omple més, si la música o la interpretació, ha reconegut que amb la música se sent més complet, ja que pot interpretar les seves pròpies lletres i impregnar més el seu segell.

Després del concert de Girona, seguiran actuacions a Valls, Manresa, Barcelona i Tarragona. El disc s'ha enregistrat aquest hivern passat als estudis Blind Records, amb l'equip de productors Santos & Fluren, coneguts per la seva tasca amb grups com ara Sidonie i Elefantes.

LA XIFRA

8.000
discos
va arribar a vendre Joan Dausà amb el seu primer treball discogràfic, ‘Jo mai mai'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia