cultura

fotografia

Una immersió en els banys rituals jueus

El fotògraf alemany Peter Seidel inaugura avui al Museu d'Història dels Jueus una exposició sobre els micvés

El Museu d'Història dels Jueus inaugura avui l'exposició fotogràfica Plenament pures. Les dones jueves i els banys rituals, de l'alemany Peter Seidel (19 h), que es podrà visitar al call de Girona fins al 30 de setembre.

L'exposició s'ha organitzat coincidint amb la recent troballa al call gironí d'un micvé del segle XV, retratat per Josep Maria Oliveras en diverses fotografies que també s'han afegit a la mostra.

Peter Seidel ha captat en imatges diversos micvés d'arreu d'Europa, per mostrar la diversitat de dissenys i estructures que tenen els banys rituals jueus en diferents ciutats, a la recerca del seu concepte més íntim i profund. Plenament pures inclou textos de les nord-americanes Leah Lax i Janice Rubin, que en el seu projecte Micvé parlen sobre la relació de les dones jueves amb el micvé en l'actualitat i recullen testimonis personals, sovint controvertits, per acostar aquesta tradició del ritual al gran públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia