cultura

Obres d'urgència a la muralla romana de Tarragona

L'Ajuntament critica que la manca d'inversió de la Generalitat l'obliga a apuntalar els trams més deteriorats

La Generalitat no hi inverteix prou i la muralla romana de Tarragona, que té 22 segles d'antiguitat, pateix un fort deteriorament, amb despreniments constants. L'Ajuntament haurà d'apuntalar aquesta setmana amb caràcter d'urgència un tram de la muralla del passeig de Sant Antoni. La regidora de Patrimoni, Carme Crespo, va lamentar ahir que el consistori hagi hagut d'afrontar aquesta actuació per la manca d'inversió del govern català. “És la muralla més antiga de Catalunya i no podem estar cada dia pendents de si la pluja o el vent la posen en perill”, va dir. Per això, el ple municipal convocat ahir va aprovar per unanimitat una moció de l'equip socialista en què s'insta la Generalitat a invertir en la conservació dels monuments de la ciutat que són patrimoni mundial de la Unesco, prioritzant la muralla. En el cas del tram de Sant Antoni, el cost de la seva restauració integral se situaria per sobre d'un milió d'euros. En el ple també es va aprovar l'esborrany del conveni entre el Departament de Cultura, l'Institut Català del Sòl i l'Ajuntament per emprendre, a través de l'1% cultural, la restauració d'un altre tram del mur de Tàrraco, el de la baixada del Roser. Aquesta obra té un pressupost de 270.000 euros, la meitat dels quals el consistori ja els va aportar l'any passat, quan també hi va haver d'executar obres d'urgència pel risc d'esfondrament.

LA XIFRA

270.000
euros
costa la restauració del tram de la muralla romana de Tàrraco que hi ha a la baixada del Roser.

Un pas més per desencallar la presó de Mas d'Enric

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va anunciar ahir que aquest dimecres la Diputació i els ajuntaments de Tarragona i el Catllar signaran amb el conseller de Justícia, Germà Godó, el conveni que permetrà desencallar definitivament la nova presó de Mas d'Enric. L'actuació principal ser à l'arranjament dels accessos del centre penitenciari, l'import del qual serà avançat per la Diputació de Tarragona.

D'altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat la creació de la Taula de la Pobresa Energètica, un espai de coordinació i interlocució entre les entitats socials, el consistori i les empreses subministradores d'aigua, llum i gas que es reunirà cada dos mesos. La taula, segons el regidor Javier Villamayor, intentarà evitar el tall dels serveis a aquelles famílies en risc d'exclusió que tinguin factures impagades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.