cultura

El Festival de Peralada, més enllà dels jardins del castell

La programació ‘El Festival al territori' portarà diverses activitats a Girona, Figueres, l'Escala i Roses

Comença diumenge amb les Jornades Europees de l'Òpera dins de Temps de Flors

Una multitud de fotògrafs van rebre ahir al migdia, a l'elegant saló de descans del Teatre Municipal de Girona, Carmen Mateu de Suqué, presidenta de l'Associació Cultural Castell de Peralada, un marc molt adequat per presentar a la ciutat la vint-i-vuitena edició del festival. Per tercer any consecutiu, el Festival Castell de Peralada s'alia amb Temps de Flors per promocionar-se conjuntament, però el vincle amb Girona no és un cas aïllat: Peralada vol estendre el seu concepte artístic més enllà dels jardins del castell, on tindran lloc la majoria de concerts entre l'11 de juliol i el 16 d'agost, i està reforçant la seva presència a les comarques gironines a través de la programació El Festival al territori, que inclou diverses propostes relacionades sobretot amb la música, la dansa i la fotografia, tant a Girona com a Figueres, l'Escala i Roses.

La presidenta del festival va estar ahir acompanyada pel director del festival, Oriol Aguilà; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que va definir la col·laboració entre l'Ajuntament de Girona i el Festival Castell de Peralada com “un maridatge molt interessant per a les dues parts”, que reforça la vocació de “capitalitat cultural” de Girona.

El Festival al territori, començarà diumenge vinent amb la celebració de les Jornades Europees de l'Òpera, que el festival organitza a la plaça del Vi amb la col·laboració de l'Ajuntament, l'Auditori i els Amics de l'Òpera de Girona. La celebració consistirà en quatre recitals d'òpera gratuïts i a l'aire lliure (11.30 h, 13.00 h, 17.00 h i 19.00 h) que poden acabar amb el públic convertit en un gran cor operístic improvisat i impetuós, com ha passat en les dues edicions precedents d'aquesta gran festa lírica.

A més, el pati de l'Ajuntament de Girona també estarà guarnit un any més amb una decoració especial relacionada amb el festival i el cartell d'aquest any, que reprodueix l'obra Coração Independente Vermelho de la prestigiosa artista internacional Joana Vasconcelos. Del 19 de maig al 2 de juny també es podrà veure a la Gran Via de Girona l'exposició fotogràfica Emocions, del saltenc Eddy Kelele, que ja ha passat per Peralada, Figueres i el Palau Robert de Barcelona i mostra les interioritats del festival, darrere de l'escenari.

El Festival Castell de Peralada col·labora amb la II Setmana de les Joves Orquestres a Figueres, en la qual participaran la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i altres formacions del 13 al 18 de juliol. És una iniciativa de l'Ajuntament de Figueres i l'Orquestra de Cadaqués amb el suport de la Diputació, la Fundació Príncep de Girona i Metalquímia.

El festival també col·laborarà amb el Portalblau de l'Escala en el concert La música del Noucentisme, que oferirà la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, el dia 1 d'agost a la Mar d'en Manassa.

A la Ciutadella de Roses es podrà veure durant tot el mes d'agost l'exposició Festival Castell de Peralada en dansa, del fotògraf Josep Aznar, que s'inaugurarà el 14 de maig al Palau Robert de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.