Territori

Agenda d'autor / J.T

Cicle de poesia al Bar Gilda del Centre Històric

El poeta lleidatà Amat Baró va inaugurar el passat dia 8 el cicle de poesia A cau d'orella, que es portarà a terme al bar Gilda cada quinze dies. Amat Baró va llegir poemes del seu darrer llibre: On has deixat la falç?, i també en va estrenar una bona colla. A l'espectacle hi va col·laborar el cantautor Xavier Baró.

Aquest cicle oferirà un recital de poesia cada quinze dies a la terrassa del bar que regenta Òscar Mur al Centre Històric de Lleida. Després d'Amat Baró el públic podrà escoltar els versos d'Enric Casasses, BlancaLlum Vidal, Carles Sanuy, Víctor Verdú, Meritxell Nus i l'actor Eduard Muntada.

Es tracta d'una nova iniciativa d'aquest establiment per generar activitat al barri i que ja ha obtingut el suport d'entitats i de molts veïns de la zona.

Cervera posarà dos pianos de cua al carrer

Prop d'un miler d'alumnes dels diferents centres educatius de Cervera i del Pla de Lleida es preveu que participin avui a la segona edició del concurs de música Maria Canals Porta Cua de la capital de la Segarra. Tal com ja es va fer l'any passat, durant tot el dia se situaran dos pianos de cua al centre històric de la ciutat, un a la plaça Major i, l'altre, al davant del convent de Sant Domènec. L'objectiu és apropar la música clàssica a la ciutadania. Hi haurà sessions didàctiques, actuacions per part d'alumnes del conservatori i també una classe magistral de la pianista Yoko Suzuki. Durant els intervals de temps que hi hagi entre les activitats i els concerts, els pianos estaran també a disposició de qualsevol persona que els vulgui tocar i “trencar la por'', segons expliquen els organitzadors del concurs.

El festival Embarrat de Tàrrega rep 102 propostes

L'organització del festival Embarrat de Tàrrega ha seleccionat 22 artistes que formaran par de l'exposició La Gran Màquina. La convocatòria, que es va tancar el passat 28 d'abril, ha obtingut un èxit que ha sorprès l'organització, arribant a les 102 propostes presentades. Els candidats seleccionats provenen de Barcelona, Amposta, Lleida, Pamplona, Sant Sebastià, Girona, Ourense, Vigo, Pontevedra, Múrcia, A Coruña, Portugal, Berlín i Las Palmas de Gran Canaria. La Gran Màquina serà una exposició àmplia amb artistes que abracen des d'allò conceptual a l'objectivisme, la ficció, el futurisme, el documentalisme social i crític, les relacions amb les xarxes socials, segons els promotors.

La majoria de peces són de caràcter audiovisual, però a la mostra hi participaran també dos performers, fotografia, pintura, escultura i instal·lacions sonores. La millor de les obres s'endurà el premi Embarrat, dotat amb 2.000 euros. L'exposició d'aquesta nova iniciativa cultural es muntarà a l'antiga fàbrica Cal Trepat i es podrà visitar del 6 al 24 de juny a la capital de l'Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia