cultura

Primer capítol del festival Art Photo BCN

Després de la desaparició de la Primavera Fotogràfica fa deu anys, Barcelona intenta recuperar d'alguna manera un tipus d'esdeveniment que aglutini i difongui la fotografia a la ciutat. Malgrat que en aquests moments existeixen diverses galeries especialitzades i que les exposicions de fotografia són una constant en gairebé tots els centres artístics de la ciutat, el sector reclama un esdeveniment propi. En ple segle XXI, les dinàmiques de producció, difusió i mercat de la fotografia han canviat molt des del naixement de la Primavera Fotogràfica, el 1982.

Un exemple d'aquests canvis és el festival i fira de fotografia Art Photo BCN, que va arrencar dilluns passat, en el local de Transforma BCN, al carrer Consell de Cent, 394. És una iniciativa de l'agència artística Art Deal Project, que amb aquest esdeveniment ha portat a terme la seva activitat més ambiciosa. Es tracta, en paraules d'Isabel Lázaro, fundadora de l'agència, d'un esdeveniment “híbrid” que inclou cursos especialitzats, visionats de fotografia emergent i una petita fira, oberta ahir i fins diumenge, amb deu expositors.

En el soterrani de Transforma BCN, s'apleguen en petits espais (res a veure amb el tradicional estand de fira) la desena d'expositors en aquesta primera edició d'Art Photo BCN. Des de Tremp, hi participa la Quiosc Gallery, que porta, explica el seu propietari, Carles Monegal, quatre exemples de creadors que treballen amb tècniques molt diverses: Miguel Àngel Pascual, amb imatges preses amb mòbil; Ariel Ballester, amb superposicions de captures de pantalla d'internet; Pepe Camps, amb fotomuntatges, i el mateix Monegal, que treballa amb tècniques tradicionals.

De fora de Catalunya, han arribat a l'Art Photo BCN la galeria Metro, dedicada a l'art jove i situada al centre de Santiago de Compostel·la, però també una agència artística semblant a l'Art Deal Project, Laissez Faire, de Porto, entre d'altres.

L'Art Photo BCN s'ha inclòs dins del festival Doc Field›14, que inclou una cinquantena d'exposicions dedicades a la fotografia documental i el fotoperiodisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia