El castell de Beselga serà visitable a partir d'aquesta tardor

La conselleria de Turisme i l'ajuntament d'Estivella financen la inversió de 45.000 euros

L'element patrimonial més característic d'aquesta localitat del Camp de Morvedre, encara no és visitable en l'actualitat malgrat la restauració portada a terme ara fa tres anys, després que perdera el llenç Nord durant el juliol del 2004 i que s'acometera una actuació basada en la recuperació i rehabilitació de la torre i la consolidació dels elements d'aquest castell palau.

El conjunt arquitectònic i històric consta d'una torre de guaita d'època almohade, que s'alça sobre un pujol de roca viva de més de 200 metres d'alçada. També disposa d'un castell palau, la construcció del qual ha estat estimada cap a finals del segle XV, mentre governava la contrada el baró Gracià de Montsoriu.

El Ministeri de Cultura va considerar aquesta edificació històrica, com a Bé d'Interés Cultural l'any 2002 i des d'aleshores ençà, espera ser museitzat. Ara però, després de la darrera actuació restauradora, hom pensa que el proper 30 de novembre serà el moment en que el castell arribe a aconseguir aquesta realitat, perquè segons assenyala l'alcalde de la vila, Robert Renau, la aprovació del projecte té aquesta data com a termini d'obres.

Així doncs, el projecte contempla la visita al castell restaurat en tres de les seues plantes i el recorregut que s'hi efectuarà comptarà amb diferents cartells informatius, expositors que expliquen la història i la factura de l'edifici. També disposarà la visita dels corresponents auriculars personals, per tal que els interessats, escolten les explicacions al voltant de la fortalesa.

No hi ha cap dubte que, la posada en valor d'aquest conjunt arquitectònic, també revaloritzarà l'atractiu turístic que en l'actualitat disposa la localitat d'Estivella i de la resta de la subcomarca de la baronia, tal i com així ho manifestava el regidor en cap de la localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.