cultura

L'ADAC premia Jaume Piquer i Softcatalà

El 28è Premi a la Normalització es lliurarà demà a l'auditori Josep Irla

L'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC) lliurarà demà el 28è Premi a la Normalització Lingüística i Cultural a l'activista i dinamitzador cultural Jaume Piquer i Jordana (premi personal) i a Softcatalà (premi a l'entitat), en un acte que tindrà lloc a l'auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat a Girona (20 h). En el mateix acte, presentat per la periodista Ester Bertran, també es premiaran la millor carta i el millor article sobre llengua publicats durant l'últim any a El Punt Avui. La carta seleccionada és La immersió lingüística no és cap trauma, de Zhenze Yang, d'Arenys de Mar, i l'article La llengua oficial, d'Hèctor López Bofill, professor de dret de la Universitat Pompeu Fabra.

El president de l'ADAC, Joan Sibill, donarà demà la benvinguda al públic assistent a l'acte, que continuarà amb una conferència sobre llengua de l'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís, col·laborador habitual de Presència.

Després d'una actuació musical a càrrec de Maria Cruz (saxòfon) i Marta Fossas (baix), s'hi portarà a terme un reconeixement a Salvador Sunyer i Aimeric, amb motiu del seu 90è aniversari. Sunyer és president d'honor de l'ADAC i no va ser el fundador però sí l'instigador de l'entitat en els seus orígens, ja que l'ateneu va ser creat per antics alumnes dels cursos de català que Sunyer oferia en els anys setanta a la Casa de Cultura, amb Teresa Puntí. Julieta Cortina llegirà alguns textos i poemes de Sunyer per homenatjar-lo.

Jaume Piquer (Barcelona, 1972) i Softcatalà, una organització sense ànim de lucre que fomenta l'ús del català a les noves tecnologies, rebran el 28è Premi a la Normalització Lingüística i Cultural, que s'ha decidit a partir d'un miler de vots emesos per internet i a l'urna que l'ADAC tenia a la seva parada de Sant Jordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia