cultura

Mòbils de Villèlia a la Vila Casas de Palafrugell

El Museu d'Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas de Palafrugell inaugura demà (20 h) una exposició d'homenatge a l'escultor Moisès Villèlia, en el vintè aniversari de la seva mort. La mostra aplega setze escultures –majoritàriament mòbils aeris– i onze maquetes que exploten la lleugeresa i flexibilitat del bambú, segons explicava ahir el fill de l'escultor, Nahum Villèlia, curador de l'exposició conjuntament amb Glòria Bosch. Algunes peces són inèdites i van acompanyades de dibuixos que reflecteixen el procés de creació de l'artista, que va viure el tram final de la seva vida a Molló.

Escultor, pintor, escenògraf i dissenyador industrial, Villèlia va aprofundir en el seu domini de la talla. Amb inicis informalistes i influències d'autors com ara Giacometti i Henry Moore, va acabar trencant amb l'informalisme per encaminar les seves creacions cap a l'art conceptual i l'ús dels materials “pobres”, com ara els filferros, les agulles, el suro, els cordills o escuradents.

La mostra es pot visitar fins al 7 de desembre i va acompanyada d'exhibicions d'obres de Pedro Saralegui –Perfils crítics– i Invisibles, amb retrats de nu del palafrugellenc Lluís Blanco. El museu també ha fet una aposta per renovar la col·lecció permanent, amb algunes de les recents adquisicions amb peces d'autors rellevants com Antoni Llena, Josep Subirachs i Jordi Gich, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia