Gran èxit de la primera marató de música en valencià
Les deu hores de música en valencià que es va celebrar dissabte passat en Benifairó de la Valldigna va aplegar vora 3.000 espectadors, xifra que va superar totes les expectatives d'assistència dels organitzadors. «Per a nosaltres era molt important constatar que hi ha un suport explícit del públic que, al remat són els que fan possible, dia a dia, que els músic en valencià podem treballar i dedicar-nos a fer cançons, i en aquest sentit estem molt satisfets amb el compromís i la implicació demostrada», han manifestat des del Col·lectiu Ovidi Montllor. «La festa va constatar que hi ha una escena absolutament cohesionada, una germanor sense precedents entre tots els artistes que formen part del Col·lectiu i això sempre és una bona notícia», ha valorat Tubal Perales, cap de premsa del Col·lectiu Ovidi Montllor.
Pau Alabajos, secretari del COM, ha incidit a més en «el moment dolcíssim» pel que passa actualment la música en valencià. «Si atenem als fets objectius: més grups i solistes, més festivals i concerts, més públic, majors xifres de venda, major obertura del ventall estilístic (des de hip-hop fins a la música electrònica, passant pel soul, el funky i el rock), més projecció internacional... Estem d'enhorabona!», ha declarat Alabajos.
En el concert van actuar VerdCel, Clara Andrés, Pau Alabajos, Rafa Xambó, Remigi Palmero, Eva Dénia, Miquel Gil, Pep Gimeno «Botifarra», Òscar Briz, Urbàlia Rurana, Si+No, Neuròtics, Bakanal, Rapsodes, Orxata Sound System, 121dbs i Biano Selektah. També estava prevista l'actuació d'Elies Monjolí, però el cantautor de Paiporta va excusar la seua presència per motius personals.
Els ingressos d'aquest festival seran destinats íntegrament per a finançar la segona edició de la Guia dels Músics i Cantants en Valencià, una valuosíssima eina de difusió que serà enviada a tots als ajuntaments del País Valencià, perquè els programadors culturals estiguen assabentats del que es cou a casa nostra: enguany hi haurà fitxes de més de 160 grups i solistes, cosa que suposa la duplicació de la xifra de grups inscrits en la primera edició.
D'altra banda, el Col·lectiu Ovidi Montllor ha volgut reconéixer públicament la tasca de l'Ajuntament de Benifairó de la Valldigna i dels voluntaris de Som i Serem, que van fer possible, amb la seua dedicació i compromís, aquest festival i que demostren, any rere any, que han esdevingut la capital de la música en valencià. I és que a més d'organitzar aquest primer COMcert, també són els responsables de tres edicions del festival Mésquerock i una edició del Festivern. Per això, el president del COM, Manuel Miralles va lliurar simbòlicament un quadre de Toni Miró amb la imatge del cantautor Ovidi Montllor a l'alcalde de la localitat de La Valldigna, Jesús Ferrando i a Tere Rodríguez, responsable municipal d'aquest esdeveniment i coordinadora dels voluntaris.