cultura

Arqueòlegs de la Universitat d'Alacant revelen noves troballes a Benidorm

L'equip investigador confirma l'existència de dos patrons constructius en les cases iberes

Les excavacions arqueològiques que la Universitat d'ASlacant porta a terme en el Tossal de la Cala de Benidorm, confirmen, amb la murada descoberta, l'existència d'un recinte fortificat.

Segons sembla, aquesta fortificació va esdevenir axial en les guerres civils romanes que van enfrontar els exercits de Pompei i Sertori entre els finals dels anys 80 i 70 abans de Crist.

Fruit d'anteriors campanyes, les troballes realitzades anunciaven la particularitat d'unes construccions allunyades de al interpretació tradicional de cases iberiques.

La campanya de 2014 ha confirmat aquets dos patrons constructius i l'equip d'arqueòlegs ha mostrat la seua satisfacció en trobar restes de paviment original conservat en una habitació d'un dels edificis grans, la qual cosa indica el bon condicionament d'aquestes estances.

Una vegada arribats a aquest punt, el que ara interessa és identificar la funció dels edificis i reconstruir un encalu que a data de hui és únic en la història de la conquesta romana del sudest d'Hispània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia