cultura

Una rèplica del pont de Sant Jordi d'Alcoi, emblema de l'Estació Científica Font Roja Natura en la Universitat d'Alacant

És una escultura, obra de l'artista Abad Segura

Des de fa unes dies l'EStació Científica Font Roja Natura, situada a Alcoi, forma part de la galeria “Emblemes de les nostres seus”, una exposició de caràcter permanent amb la qual la Universitat d'Alacant s'apropa a les comarques. En aquesta ocasió l'emblema és una escultura, obra de l'artista Abad Segura, que representa el pont de Sant Jordi d'Alcoi. Aquest viaducte, de l'arquitecte Víctor Eusa Razquín, construït entre 1925 i 1931 sobre el riu Riquer, fou un poderós factor de desenvolupament de la ciutat i, a més dels avançats valors tecnològics i urbanístics, és un dels pocs exemples de l'enginyeria civil amb un llenguatge formal art deco.

Escollir el pont de Sant Jordi com a símbol de la relació de l'Ajuntament d'Alcoi amb la UA respon a molts factors. Més enllà de la simbologia dels ponts com a unió de territoris i realitats i del fet que Alcoi siga coneguda com la ciutat dels ponts, ja que n'hi ha molts per a salvar les dificultats del relleu de la ciutat, el pont de Sant Jordi simbolitza millor que cap altre el caràcter i la identitat dels alcoians i alcoianes.

Es tracta d'una construcció modernista, l'estil que marcà el desenvolupament de l'Alcoi cultural i artístic més efervescent i actiu de la primeria del segle XX. El modernisme arrelà a la ciutat afavorit per la burgesia i les grans fortunes industrials i, ben patent als carrers de la ciutat, és hui tresor popular.

L'acte d'inauguració va tindre lloc al vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals, on hi ha l'exposició, i ha comptat amb la presència, entre altres, del rector, Manuel Palomar i l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés.

Durant la inauguració, el rector va agrair la donació i va destacar la importància d'explicar aquesta presència d'Alcoi al campus, “perquè és un referent científic que simbolitza la relació de les dues institucions en un projecte tan important com l'Estació Científica Font Roja Natura”. Per la seua banda, l'alcalde d'Alcoi va explicar que el pont de Sant Jordi es va construir amb les aportacions de la ciutadania i amb la suma de voluntats que ha espentat tradicionalment la gent d'Alcoi a superar les dificultats i continuar avant a pesar dels obstacles. “Un pont que encarna la capacitat de véncer les traves gràcies a la ciència i la innovació, representa els valors de la relació mantinguda amb la Universitat d'Alacant”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia