cultura

Beatles i Queen, segons la Simfònica de Cobla i Corda

L'orquestra dirigida per Francesc Cassú i patrocinada per Metalquimia grava ‘Llegendes del pop & rock' a l'Auditori de Girona

El presentaran el 28 i 29 de novembre, amb Beth i Manu Guix

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya està gravant a l'Auditori de Girona aquesta setmana, de dilluns a divendres, el seu nou disc, el doble CD Llegendes del pop & rock, que tanca la trilogia Llegendes, iniciada el 2012 amb Llegendes del cinema i continuada l'any passat amb Llegendes del musical. Aquesta formació única al món, que uneix els efectius de La Principal de la Bisbal i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, el projecte pedagògic de l'Orquestra de Cadaqués, té com a convidats en aquest nou disc els cantants Beth i Manu Guix. Com que es tracta de pop i rock, l'orquestra, formada per més de 60 músics –els més joves tenen de 16 a 20 anys–, s'ha reforçat amb una guitarra i un baix elèctrics, i la bateria hi té més pes que en altres treballs.

Sota la direcció musical de Francesc Cassú i amb el mecenatge i la implicació absoluta de l'empresa Metalquimia, la Simfònica de Cobla i Corda (SCCC) gravarà per a aquest disc una quinzena de versions de temes clàssics d'Elvis, Beatles, Pink Floyd, Elton John, Queen, Stevie Wonder, Simon & Garfunkel i Bob Marley, reinterpretats per primera vegada amb una combinació d'orquestra simfònica i instruments de cobla. Seran uns cent minuts de música, amb cançons tan conegudes com ara Imagine de John Lennon, Blowin' in the wind de Dylan, Thriller de Michael Jackson i I will always love you de Whitney Houston. Llegendes del pop & rock es presentarà en dos concerts a la sala simfònica Xavier Montsalvatge de l'Auditori de Girona, els dies 28 i 29 de novembre, i les entrades ja són a la venda.

“Hem fet una selecció de temes molt populars, que segurament no satisfarà tothom, però hem fet exactament el que ens venia de gust”, deia ahir Francesc Cassú en un descans de la gravació del disc. Per Cassú, tot i tractar-se de versions, el concepte de la SCCC és tan ambiciós que al final es tracta realment de “crear música nova, un nou so, una proposta completament inèdita, i això és molt motivador”.

El director general de Metalquimia i impulsor del projecte, Josep Lagares, va recordar que Llegendes del pop & rock és la “cirereta” que culmina la trilogia més internacional de l'orquestra –la primera va estar centrada en la música catalana–, però també que “aquest és un projecte cultural de llarg abast que volt anar més enllà en futurs projectes de gran impacte, que ja estem preparant pel 2015 i el 2016 i que podrien incloure un creixement de l'orquestra, si és necessari”, com sempre tenint com a prioritat l'obertura de noves vies per als joves talents musicals catalans, en contacte amb músics més experimentats.

“Tocar amb una orquestra com aquesta és una experiència única i absolutament meravellosa a la qual era impossible dir que no”, va declarar ahir Manu Guix, l'última incorporació de la SCCC, ja que Beth va participar l'any passat en Llegendes del musical.

Concert al Portalblau

La SCCC també actuarà l'1 d'agost en el festival Portablau de l'Escala, en un concert organitzat en col·laboració amb el Festival Castell de Peralada, en el qual l'orquestra interpretarà a l'escenari de la Mar d'en Manassa un programa especial de música mediterrània i vuitcentista, que inclourà l'obra Empúries d'Eduard Toldrà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Guillem Gisbert i La Ludwig Band canten junts ‘Les aventures del general Lluna’ a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
festival

El nou festival Winterfest arribarà a Fontanals de Cerdanya el 6 i 7 de desembre

Fontanals de cerdanya
patrimoni

Salou instal·la jardineres inspirades en el modernisme

Salou
cultura

Tretze programes de la festa major de Vilafranca del Penedès, amb sorpresa de joia

Vilafranca del Penedès
Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

Salitja
música

Rosalía publica ‘New Woman’ amb la cantant tailandesa de k-pop Lisa

barcelona
patrimoni

Recuperen l’església romànica de Sant Julià d’Úixols de Castellterçol

Castellterçol
Arturo Gaya
CANTAUTOR I COFUNDADOR DEL GRUP QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

“Entre ‘Eufòria’ i els festivals, la cançó d’autor no té espai”

La Palma d’Ebre
Aina Clotet
Actriu

“És essencial que sempre hi hagi veritat en l’actuació”

Barcelona