cultura

Fabra declara Festa d'Interés Turístic la Nit de l'Albà d'Elx

És us un espectacle pirotècnic que se celebra la nit del 13 d'agost en honor a la Mare de Déu de l'Assumpció

Es dispara la major palmera de focs d'artifici coneguda del món

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de turisme, ha declarat Festa d'Interés Turístic Autonòmic la Nit de l'Albà d'Elx, segons publica hui el DOCV.

Es tracta d'un distintiu que es concedeix a les festes, sempre que aquestes oferisquen una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.

La Nit de l'Albà és us un espectacle pirotècnic que se celebra la nit del 13 d'agost en honor a la Mare de Déu de l'Assumpció. L'espectacle comença una hora abans de la mitjanit amb la disparada, ordenada per fases, de 300 palmeres de foc instal·lades en les terrasses pròximes a la basílica de Santa Maria, patrocinades per empreses i veïns d'Elx. Alhora, els veïns disparen els seus propis coets barrejats amb les palmeres oficials. Cinc minuts abans de la mitjanit, cessen tots els focs, s'apaguen totes les llums de la ciutat i a les dotze en punt té lloc la disparada de “La Palmera de Mare de Déu” des de basílica, la major palmera de focs d'artifici coneguda del món.

Aquesta festa se celebra des dels anys 40, però existeixen referències des de l'Edat Media de la celebració d'una festa del foc prèvia a la festivitat de l'Assumpció de la Mare de Déu i des del segle XVIII està documentat el llançament d'un castell de focs artificials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.