cultura

FiraTàrrega aposta per la creació pròpia amb la producció íntegra de l'espectacle inaugural

El xilè Ignacio Achurra reivindica el dret a la resistència cultural dels pobles a ‘La Ira dels Peixos'

La 34a edició del certamen tindrà lloc de l'11 i el 14 de setembre amb 32 espectacles de carrer i 12 de sala

El dramaturg i director teatral xilè Ignacio Achurra serà l'encarregat d'inaugurar la 34a edició de FiraTàrrega el divendres 12 de setembre. La proposta que ha escollit és La ira dels peixos, un espectacle de carrer amb música en directe que compta amb la participació de 10 artistes i 4 músics, els quals estan en residència a la capital de l'Urgell des de l'11 d'agost. Per primera vegada en la seva història FiraTàrrega assumeix íntegrament la producció de l'espectacle inaugural del certamen, una aposta que reafirma l'impuls del la fira a la creació d'espectacles en l'espai públic i la voluntat de generar mercat. Aquest matí s'ha dut a terme un dels assajos previstos de l'espectacle.

El col·legi Sant Josep de Tàrrega ha acollit aquest dilluns un dels assajos previstos de l'espectacle inaugural, creat pel dramaturg i director xilè Ignacio Achurra. Es tracta del primer cop en la història del certamen que s'assumeix la producció íntegra d'un espectacle amb la voluntat de promoure nous projectes de creació.

El director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran, ha explicat que aquest 2014 culmina el programa de suport a la creació i, per aquest motiu, la fira ha volgut assumir aquest repte.

El 6 de setembre al vespre està previst que es faci l'assaig general de l'espectacle a l'Hort del Barceloní, el mateix emplaçament on es realitzaran les funcions de l'espectacle durant la fira. La ira dels peixos forma part del programa d'actes commemoratius del Tricentenari dels fets de 1714, que promou la Generalitat.

Una vuitantena de companyies en aquesta edició

La 34a edició de FiraTàrrega tindrà lloc entre l'11 i el 14 de setembre a la capital de l'Urgell. Enguany el certamen comptarà amb la presència d'una vuitantena de companyies, algunes de les quals procedents de la República Txeca, Eslovàquia Hongria o Polònia, països convidats en aquesta edició del 2014. En la secció oficial del certamen es podran veure 32 espectacles de carrer i 14 de sala.

La principal novetat d'enguany d'aquesta edició és el retorn als orígens de FiraTàrrega fent una clara aposta pels diferents codis teatrals, encapçalats pel teatre al carrer, però també amb presència de dansa, circ i d'altres expressions artístiques. També destaca l'estrena d'un nou pol de programació dedicat a l'entreteniment, l'Ondara Park, que agruparà aquelles propostes de la fira dirigides a tots els públics amb vocació popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia