cultura

La Garriga torna a tenir cinema un any després

L'històric Alhambra torna a obrir les portes avui gràcies a un esforç conjunt de la propietat i de la societat civil amb una festa d'inici que inclourà l'estrena de la pel·lícula ‘El niño'

L'Alhambra continua la sessió. Avui a les nou del vespre el cinema de la Garriga, al Vallès Oriental, torna a engegar l'activitat després d'un any de despropòsits i de problemes que feien incerta la seva continuïtat.

Probablement, el miracle ha estat poder compaginar esforços de la propietat, de Josep Maria Miró –gerent del cinema des del 1977–, de la societat civil i de l'Ajuntament de la Garriga. La propietat ha canviat la teulada i ha fet altres obres imprescindibles a l'edifici, els Miró han adaptat la sala a les noves necessitats tècniques i l'Ajuntament ha avançat diners dels convenis anuals que mantenen amb el cinema. A més, la societat civil des del primer moment va respondre a la crida de SOS Alhambra per equipar la sala amb nova tecnologia digital, imprescindible a hores d'ara perquè les distribuïdores ben aviat deixaran de fer pel·lícules en format de 35 mm.

El nou projector digital ocupa una part important de la cabina de projeccions de sempre, però deixa prou espai perquè es pugui mantenir l'antiga màquina Ossa, per poder projectar en 35 mm. Estrenarà el nou projector digital, la nova pantalla i el nou equip de so –20 altaveus repartits per la sala i darrere la pantalla– amb la pel·lícula El niño, que s'estrena avui a tot el país.

La sessió de reobertura tindrà un toc molt especial perquè, a més de la projecció, està prevista una festa d'inici i parlaments del mateix Josep Maria Miró; del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; de l'alcaldessa, Meritxell Budó, i de Martí Porter, representant del Cineclub la Garriga.

Igual que fa 50 anys

Una de les incògnites que hi havia en començar les obres del canvi de la teulada era si es podia mantenir intacta la decoració de l'interior de la sala, d'una estètica de fa cinquanta anys amb motllures al sostre i parets laterals folrades. Finalment, aquesta fesomia especial s'ha pogut salvar. Tot i això, ha calgut ignifugar tots els teixits i repintar la sala per tornar-se a endinsar en un cinema dels anys seixanta. La normativa ha obligat a fer lavabos nous, a adequar la sortida d'emergència, a habilitar una entrada per a persones amb cadira de rodes i a fer més amples els passadissos laterals. “Ara només falta que la gent torni a venir a l'Alhambra i que puguem anar tirant”, confia Miró.

LA FRASE

Ara només falta que la gent torni a venir a l'Alhambra i que puguem tirar endavant
Josep Maria Miró
gerent del cinema


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia