cultura

Sant Feliu de Guíxols

Piqueras, al Museu Marítim de Barcelona

L'artista exposa una quinzena d'obres fetes amb llapis de colors amb el títol ‘Marines. Paisatge matern'

La mostra, que es pot visitar fins al 5 d'octubre, referencia un profund diàleg entre el mar i la terra

L'artista ganxó Carles Piqueras (Girona, 1956) exposa les seves pintures fins al 5 d'octubre al Museu Marítim de Barcelona. Amb el títol de Marines. Paisatge matern, presenta una quinzena d'obres que han estat fetes amb llapis de colors sobre paper i fusta (tècnica no gaire estesa al nostre país). En els seus quadres s'aprecia la influència dels millors pintors de marines de Sant Feliu de Guíxols i de l'expressionisme abstracte.

Carles Piqueras troba la inspiració en el mar, en els colors de la terra i del cel, en el paisatge matern que contemplava quan era petit i del qual mai ha sabut allunyar-se. Gran detallista, humanitza objectes senzills i manifesta un profund diàleg entre el mar i la terra.

L'escriptor Joaquim Pijoan (Santa Cristina d'Aro, 1948) escriu en el tríptic de mà: “Sense necessitat de fugir als Mars del Sud, Piqueras ha sabut trobar el seu lloc. Ser pintor i traduir aquest lloc a obra plàstica. Aquest és el seu peregrinar terrenal, la seva veritat estètica. Mental i sensual, tot alhora, el pintor Piqueras és aquest mar, aquest cel i aquesta terra.”

Piqueras ha exposat individual i col·lectivament des dels anys vuitanta en galeries de Sant Feliu, Girona, Salt, Santa Cristina i Barcelona, i entre els seus últims treballs destaca el llibre Serrans i Jurioles, una sèrie sobre 21 guixolencs il·lustres, fet a quatre mans amb Joaquim Pijoan, que els entrevistava. Encapçalats pel desaparegut Josep Vicente, hi trobem guixolencs insignes com Llibori, Toni Ferrer, Patrícia Langdon-Davies, Lluís Cruanyes, Sònia Pujol, Josep Maria Isern, Albert Mallol i Josep Andújar, .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia