Cinema Estrena

Estrena

Bernat Salvà

Repetint la recepta de ‘Chocolat'

Històries d'amor, personatges excèntrics i geografies naturals o humanes aïllades i de gran bellesa. La fórmula del cineasta suec Lasse Hallström, emmotllada al gènere del drama o la comèdia romàntics, ha tingut èxits de gran ressò com ara Les normes de la casa de la sidra, A qui estima Gilbert Grape? i Chocolat. Però també ha grinyolat en altres propostes com ara La pesca del salmó al Iemen. La seva nova pel·lícula recupera la recepta de Chocolat amb tantes coincidències que faria posar vermell més d'un: tornem a tenir un bonic poble francès com a escenari, una bella jove que hi viu (Charlotte Le Bon en el paper que al seu dia va fer Juliette Binoche), un atractiu noi que hi arriba (Manish Dayal, Johnny Depp a Chocolat) i un grup ètnic que desperta recels xenòfobs (abans gitanos, ara una família de l'Índia al complet).

Ambientada en l'actualitat, la pel·lícula substitueix la xocolata per l'alta gastronomia. Els deu metres del títol fan referència a la distància que separa un luxós establiment regentat per Helen Mirren i el nou restaurant que obre la família índia just al davant. El jove i brillantíssim cuiner indi (Dayal) haurà de triar entre seguir la tradició al restaurant familiar o creuar el carrer i lluitar per aconseguir una segona estrella Michelin al restaurant del davant; entre quedar-se a casa o esdevenir una estrella de l'alta gastronomia. A part d'acumular tòpics i clixés, Hallström es copia una mica massa a si mateix. Però a qui li agradi repetir un bon plat, hi trobarà algunes interpretacions convincents, paratges bonics i una història d'amor afable i ensucrada. El film parla de l'art culinari, però més aviat ofereix a l'espectador cuina casolana de tota la vida.

Un viaje de diez metros,
Direcció: L. Hallström Int.: Helen Mirren, Om Puri. EUA, 2014


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.