cultura

Clouen la 20a campanya d'excavacions al castell de Montsoriu

S'hi han trobat objectes metàl·lics de la primera meitat del segle XIV, restes ceràmiques i tres monedes

Una quinzena d'estudiants d'arqueologia de diverses universitats de Catalunya han participat, les dues darreres setmanes, en la 20a campanya d'excavacions arqueològiques al castell de Montsoriu i dirigides pel Museu Etnològic del Montseny. Els treballs arqueològics han posat al descobert els límits del fossat nord que protegia l'accés al castell en el pla superior del turó. Es tracta d'una construcció de grans dimensions, de prop de 40 metres lineals, que encercla la part nord del castell i de 3 a 6 metres d'ample, totalment excavat en la roca del turó.

S'ha pogut documentar la seqüència interior del fossat, sobretot els nivells de reompliment. En la seva excavació, els arqueòlegs han pogut localitzar un gran conjunt de restes de la primera meitat del segle XIV: objectes metàl·lics (30 puntes de sageta, ganivets, una punta de llança, claus, panys, sivelles, un didal...), restes ceràmiques i tres monedes: d'Alfons I, Jaume I i Jaume II. Aquest conjunt permetrà aprofundir en el coneixement de les formes de vida dels habitants del castell de Montsoriu. Avui el Patronat del Castell hi organitza visites guiades al matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.