Llibres

opinió

L.L

Editorials que arriben i editorials que celebren aniversaris

Que les editorials dedicades a la literatura infantil i juvenil (LIJ) vagin celebrant aniversaris és una bona notícia. Si l'any passat La Galera arribava als 50 anys, l'any vinent Barcanova en farà 35. Cruïlla han celebrat aquest 20 de setembre passat els 30 anys d'existència; Baula en té 21, Kalandraka, 16, i Edebé és d'inicis de la dècada dels vuitanta, per posar alguns exemples.

Abans d'ahir, els responsables de Combel van celebrar els 25 anys amb una festa a la Biblioteca de Catalunya. Hi havia més de cent convidats entre autors, il·lustradors, editors i llibreters. L'acte va ser conduït per Elisenda Roca, amb la simpatia i naturalitat habituals, i va oferir una extensa repassada pel ric catàleg de pop-up, especialitat del segell. Després d'un parlament de l'editor, Ramon Casals, va actuar el mag Selvin amb divertits trucs relacionats amb els llibres de Combel.

Si ja és bo que les editorials en marxa vagin passant dies i empenyent anys, encara ho és més que en neixin de noves. Algunes de modestes i unipersonals com Babulinka, fa poc més d'un any, i altres amb més estructura empresarial, com Nandibú, que acaba de ser presentada i ha estat creada per Pagès Editors i Editorials Mileno.

Les col·leccions amb què comencen responen a les divisions tradicionals per edats: Petit Nandibú (educació infantil), tres franges per cobrir l'educació primària Nandibú (+6 anys, +8 anys +10 anys), Nandibú Jove (a partir de 13 anys) i, encara, Nandibú Singular, per a formats especials.

Els primers títols són traduccions, com ara de textos de Nicoletta Codignola, Hans Beer, Susie Morgenstern i Elena Gallego, entre d'altres. Ara bé, en Singular comencen amb autors autòctons: Bestiolari de Joana Raspall, amb poemes triats per J.M. Aloy i il·lustracions d'Anna Clariana. Felicitats a tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.