Territori

Agenda d'autor / J.T

Conferència sobre els retaules de Sant Llorenç de Lleida

Els retaules de l'església de Sant Llorenç de Lleida representen un dels capítols més interessants de l'escultura gòtica catalana. Aquests retaules són l'obra mestra que el Bisbat de Lleida proposa aquest curs dins del marc de les activitats de Catalonia Sacra. I serà Montserrat Macià, directora del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, qui pronunciarà diumenge, 12 d'octubre, a les 7 de la tarda, a la mateixa església de Sant Llorenç, una conferència sobre aquestes obres que corresponen a un dels moments més esplendorosos del passat artístic de Catalunya i conformen un conjunt únic al país. L'activitat és gratuïta.

L'església de Sant Llorenç conté un conjunt excepcional de retaules de pedra d'època gòtica que, malgrat les vicissituds històriques, continuen exercint les funcions per a les quals van ser creats. Tres d'aquests retaules van ser realitzats per Bartomeu de Robió i el seu taller, un dels mestres més destacats de l'escultura gòtica catalana.

Lleida canta al Tricentenari amb 500 cantaires

Més de 500 cantaires d'una vintena de corals de la demarcació de Lleida i, també, de la resta de Catalunya, s'aplegaran a la ciutat per unir les seves veus i commemorar el setge i la derrota de Lleida del 1707. La iniciativa de Lleida Canta tindrà lloc aquest diumenge al Castell del Rei a les 9.30 hores i recorrerà el turó de la Seu Vella, la Paeria, la Diputació i l'Auditori Enric Granados, on es realitzarà el cant comú que clausurarà aquesta activitat.

Lleida canta al Tricentenari és la nova proposta del Lleida Canta 2014, que omplirà de cant coral els carrers i indrets més emblemàtics de Lleida. Un total d'uns quatre quilòmetres de cançons, d'història, de cultura i de germanor, és a dir, el recorregut que faran els cantaires per aquests espais singulars de la capital de Ponent.

Nova edició del concurs de DJ de Ponent

AM+ amb la col·laboració de les regidories de Joventut i de Cultura de l'Ajuntament de Lleida i del club Fissure, organitza la desena edició del concurs de DJ Ciutat de Lleida, que aquest any permet la presentació de guanyadors d'altres edicions i els majors de 18 anys sense límit d'edat. L'organització ha rebut 19 maquetes d'arreu de Catalunya i s'han seleccionat nou discjòqueis que van començar a punxar divendres passat i durant 50 minuts cadascun. Els aspirants seguiran competint avui i el 17 d'octubre a partir de les 00 h al Fissure, situat al carrer Alfred Perenya de Lleida.

El jurat puntuarà la selecció musical, la tècnica, el desenvolupament de la sessió i la soltesa en cabina. Dels nou seleccionats en passaran tres a la final, que es durà a terme el 31 d'octubre a partir de mitjanit al mateix bar musical. El guanyador rebrà 350 euros i actuarà a la vela electrònica de la festa major de maig de Lleida 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CRÒNICA

The Tyets decreten l’inici d’estiu a Cap Roig

televisió

Desestimada la demanda per plagi contra ‘Eufòria’

Barcelona
CINEMA

La mostra FRONT programa una quinzena de films sobre memòria democràtica

ROQUETES
CINEMA

‘El aspirante’, de Juan Gautier, guanya l’Atlàntida Mallorca Film Fest

Palma de mallorca
LLETRES

La Fira del Llibre d’Ocasió recordarà en una mostra el Papasseit llibreter

BARCELONA

El Mediterranea Festival preveu uns 20.000 assistents a la vuitena edició de dissabte que ve

ROSES

Sílvia Pérez Cruz encetarà el F’Estiu de Calonge i Sant Antoni el dia 5

cALONGE I ST. ANTONI
CRÒNICA

Entre Suzanne i Toquinho amb Camilla

FOTOGRAFIA

Àlex Burgaz fotografia l’evolució de la societat amb més de 20.000 imatges durant 45 anys

BARCELONA