Opinió

aquesta setmana

David castillo. coordinador

Besalú Horta

L
Les editorials independents s'han trobat a Besalú i aquesta setmana ho fan al barri d'Horta

El cap de setmana passat la fira del llibre independent de Besalú, Liberisliber, va arribar a la cinquena edició amb un programa farcit d'activitats on l'objectiu és poder accedir a llibres desconeguts o de difícil accés pels problemes de distribució i visibilitat. El fenomen dels segells petits està agafant embranzida i ja es pot dir que sense el seu suport infinitat d'autors no tindrien la possibilitat de donar-se a conèixer, així com propostes agosarades i reedicions, que no resulten rendibles per als grans grups. Aquesta cinquena edició va tancar amb la participació de 39 editorials vingudes d'arreu de Catalunya, el País Valencià, Aragó i Andalusia. Ilya Perdigo, editor d'Alrevés, va explicar, quan se li va concedir un reconeixement per haver estat una de les editorials que han assistit a la fira durant aquests cinc anys, que va rebre un correu electrònic: “Ens agrada el que feu, veniu a Besalú?” Continua: “Sempre que algú ens diu que li agrada el que fem, el mínim que podem fer és anar-lo a veure.”

Aquesta mateixa setmana, una altra trobada d'aquestes característiques se celebra al popular barri barceloní d'Horta. De dijous a diumenge, a la plaça d'Eivissa, a les biblioteques del districte i a altres punts es farà la primera Fira del Llibre d'Horta: Territori aLLIBRErat, una tribuna gairebé micro, en comparació amb els fastos del Liber i de Frankfurt. El nostre país s'ha obsedit en plataformes enormes, però crec que ens cal més una feina de base per dinamitzar la lectura, per veure que un altre tipus de llibre és possible, on no tot són best-sellers. Des d'aquestes tribunes es pot disfrutar amb un tipus de llibre artesanal des de la seva mateixa concepció. Un dels organitzadors de la fira d'Horta, Jordi Panyella, que també va participar a Besalú, ha destacat el llibre I visqueren felices, un recull de relats protagonitzats per lesbianes, amb l'únic requisit que tinguin un final feliç. “En la mesura que la literatura crea i inventa finals no dramàtics, aquests passen a formar part d'allò possible en el nostre imaginari”, va dir l'editora de Pol·len, Aida I. de Prada (a la foto, amb samarreta vermella, durant la presentació). No us ho perdeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia