cultura

Cultura popular

La bandolera més atractiva

Alcover clou la Fira de Bandolers amb un sostingut increment de públic

L'alcalde avança que hi podria haver canvis en l'edició del 2015

La vila d'Alcover (Alt Camp) ha gaudit, aquest cap de setmana, d'una nova edició de la Fira de Bandolers, que ha trencat el llistó de previsió d'assistència. Gent vinguda d'arreu del país ha volgut veure en primera persona la reviscuda lluita entre els morells i els voltors, bàndols que, com els nyerros i els cadells, van estar a mata degolla a la comarca tarragonina entre els segles XVI i XVII.

Les 1.000 places d'estacionament que havien estat habilitades especialment per a la Fira de Bandolers van ser insuficients per a una proposta que “té l'encert de créixer amb passes petites per no morir d'èxit”, segons explica l'alcalde, Anton Ferré. El batlle alcoverenc es mostra molt prudent, tot i apuntar una assistència d'uns 10.000 visitants que, de ben segur, ha estat de llarg superada.

I és que, molt possiblement, en aquesta modèstia sobre una proposta ambiciosa rau l'èxit de la Fira de Bandolers d'Alcover, en què, durant tres dies, es poden trobar recreacions històriques en paratges únics, una fira de productes artesanals que farceix carrers plens d'història i moltes activitats culturals i lúdiques que converteixen Alcover en un atractiu de turisme familiar. Aparcaments plens, desviacions per accedir a altres municipis, com ara Mont-ral, i carrers bullint de gent esdevenen la diagnosi d'una proposta turística creixent.

Potser per això, l'alcalde es mostra satisfet per haver definit un “model” de fira que, en el futur, haurà de perfilar la seva presència al carrer, però en què no deixa de ser important el marc d'un nucli històric. I és que els carrers i les places d'Alcover han estat recuperats amb una important inversió pública en els darrers anys i darrerament s'hi han rehabilitat fins a 50 façanes. “Hi ha d'haver novetats –avança l'alcalde–, millorant la teatralització al carre.r. Ferré, però, no vol confirmar si liderarà el projecte de la Fira de Bandolers de l'any 2015.

“El tema bandoler és molt suggerent i una fira que ens retorna 400 anys enrere és molt suggeridor per a la gent”, assegura Ferré. El cert és, però, que el visitant de la Fira de Badolers va més enllà de les parades de Vamcats i embotits i cerca amb interès els entremesos, les recreacions i les escenificacions històriques que donen contingut a la fira. I tot això acompanyat d'un reguitzell d'actes paral·lels que van des de la trobada de motos històriques a la diada que protagonitzen les colles geganteres locals i de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia