cultura

Han de corregir un monòlit estrenat per la Diada a Amer

L'Ajuntament va inaugurar un escut de Catalunya amb cinc barres verticals vermelles en lloc de quatre

Plana diu que aquell dia ja es van adonar de l'error i que la foneria contractada ho refarà

L'Ajuntament d'Amer haurà de corregir l'escut d'un monòlit estrenat per l'última Diada. L'equip de govern va encarregar a una foneria del poble que fes un escut amb els colors de la bandera de Catalunya, però la feina ha estat errònia: en lloc de les quatre barres vermelles, l'autor de l'obra n'hi ha posat cinc (i quatre de grogues).

L'Ajuntament d'Amer ja ha donat ordres a l'autor que esmeni l'error. L'alcalde, Albert Plana (CiU), assenyala que es van adonar de l'equivocació el mateix 11 de setembre. “Quan vam fer la inauguració i vam destapar la senyera que cobria l'escut, ja vam veure que les barres estaven al revés i que n'hi havia cinc de vermelles. Ja s'està corregint i estarà a punt el 9 de novembre.”

Plana atribueix a un “error” o a un “lapsus” el fet que l'autor es descomptés a l'hora de recrear la bandera de Catalunya i les quatre barres (en honor de la sang de Guifré el Pilós). El monument és a la C-63, a l'encreuament de l'avinguda de la Selva i l'avinguda del Far, a tocar d'un semàfor.

A les xarxes socials, hi ha veus que intenten disculpar l'autor de l'error dient que ha treballat el color daurat com a color principal i que, per tant, les cinc franges de color vermell no s'haurien d'interpretar com les quatre barres. El monument inclou una reproducció de la medalla de Sant Benet.

Monestir des del 949

L'error de l'escut hauria de ser esmenat abans del 9 de novembre, quan l'Ajuntament commemorarà l'aniversari de la consagració del monestir de Santa Maria. Monjos de l'orde de Sant Benet van arribar a la vila d'Amer el 949 i, per tant, d'aquí a tres setmanes es commemorarà el 1.065è aniversari del monestir.

LA FRASE

Quan el vam destapar, ja vam veure que hi havia cinc barres vermelles. El 9-N estarà arreglat
Albert Plana
ALCALDE D'amer (CiU)

Pedra de Santa Brígida i tres banderes

Tres-cents anys després de la caiguda de Barcelona, l'equip de govern d'Amer, de CiU, va voler que quedés per a la posteritat la resistència de la ciutat l'any 1714. Per això, per la Diada l'Ajuntament amerenc va preparar un seguit d'actes i va destapar el monòlit fet amb pedra autòctona de l'ermita de Santa Brígida. En l'acte en què es va destapar el monument també es van hissar tres banderes, la de Catalunya, la de Sant Jordi i la d'Europa. Hi va haver una cercavila amb grallers i gegants fins a la plaça de la vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.