Territori

Teatre

Sandra Pérez

Apassionats pel teatre

La companyia AlGalliner, de Sabadell, celebra el desè aniversari amb la mirada posada al futur

Són gent de teatre i això es nota. Parlen amb passió de la seva professió, dels seus projectes i d'una infància compartida al taller de teatre infantil de la Joventut de la Faràndula que els va marcar i unir. Sembla que, sobretot, són amics. Després de deu anys d'AlGalliner, la companyia que van crear quan acabaven de fer els divuit anys, no els passa pel cap deixar-ho malgrat que tots quatre tenen, a banda, altres projectes i feina relacionades amb el món de l'escena. “És una oportunitat de fer el que volem”, diu l'Òscar Castellví. Asseguren que la companyia els ha permès créixer i aprendre perquè, en el fons, “érem i som quatre amics enamorats del teatre que volíem i volem viure d'aquest món”, comenta Castellví. Albert Gonzàlez hi afegeix: “De joves, passàvem moltes hores a l'Estruch [la fàbrica de creació artística de Sabadell] i vam decidir triar una obra i representar-la.” Tres Tristos Traumes de Pasqual Alapont va ser el text escollit. Van estrenar la peça l'any 2004 i, ara, l'han volgut recuperar en el desè aniversari. “Està molt més reposada”, diu Xavi Salavert, qui llavors –i també ara– es va encarregar de la direcció. La reestrena serà el dia 4 de novembre al Teatre Principal. “Hem triat un dimarts perquè és difícil combinar l'agenda de quatre persones que treballen en el món del teatre”, explica Castellví.

Tornant a portar a escena els Tres Tristos Traumes tancaran un any d'aniversari ple de celebracions, un documental i, la cirereta, un pregó. Originals fins i tot per complir anys, els d'AlGalliner van decidir fer una festa a l'abril per agrair “a tothom”, com deixa clar Castellví, que els ha ajudat en aquest temps el seu suport, que va incloure un documental. “Ens caracteritzem molt per la broma i vam optar per riure'ns de nosaltres en un format que mai no havíem treballat”, comenta Castellví. Van tenir la col·laboració del president Artur Mas, David Fernàndez, de la CUP, o Sergi Belbel, entre d'altres. Al setembre, els d'AlGalliner van ser els pregoners de la festa major de Sabadell. El resultat va ser un homenatge al món del teatre sabadellenc amb la participació d'actors i actrius de la cocapital vallesana, que va agradar molt al públic. La relació que tenen amb la ciutat és estreta. Així, per exemple, han treballat fent petits muntatges per a públic infantil per a diferents museus de Sabadell i fan els assaigs a l'Estruch. “A Sabadell es viu amb molta intensitat el teatre. Hi ha espais molt potents com la Joventut de la Faràndula, el teatre del Centre Sant Vicenç, El Ciervo o el Teatre del Sol”, comenta Salavert.

El futur dels quatre és el teatre. El futur més immediat d'AlGalliner passa per l'obra Els Justosd'Albert Camus, “que va suposar l'any 2013 un pas cap a la professionalització” del grup, segons Gonzàlez, i que ha aconseguit aquest any que hagin quedat com a finalistes als premis BBVA de teatre. “Ens agradaria representar-la a Barcelona”, diuen tots tres.

La imatge que guarda en la memòria Castellví del seu passat és la del teatre la Faràndula des del galliner, l'espai on es reunien els quatre amics “per parlar de les típiques coses d'adolescents” abans dels assaigs d'obres com Els Pastorets. El nom de la companyia és un homenatge a aquests orígens.

Quatre amics
AlGalliner està format per Albert Gonzàlez, Òscar Castellví, Marc Rius i Xavier Salavert. Es defineixen com quatre amics bojos pel teatre que es complementen bé. Castellví i Rius s'han decantat més cap a la interpretació mentre que Gonzàlez ha fet una aposta per la direcció i Salavert, per la vessant més tècnica. Tots han passat per l'Institut del Teatre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia