cultura

L'espai d'acollida turística de Púbol, a la primavera

El projecte executiu ja s'aprovarà en el ple ordinari del novembre i l'obra ha d'estar acabada el desembre del 2015

Forma part d'un projecte integral per impulsar el turisme dalinià

El projecte executiu de l'espai d'acollida turística i atenció al visitant a l'entorn de ponent de Púbol ja està a punt perquè a principi del mes de novembre els regidors de l'Ajuntament de la Pera hi donin el vistiplau. Ha estat un any de revisions i matisacions perquè l'acreditació final que ha de portar el finançament des de la Unió Europea en el marc del fons Feder no trobi entrebancs a darrera hora. El 31 de desembre del 2015 ha d'estar completament acabat. El finançarà l'Ajuntament a través d'un crèdit. L'adjudicació de l'obra es farà en els tres primers mesos de l'any i les obres han de començar a la primavera, a tocar les eleccions municipals.

El pla global per dinamitzar el turisme dalinià a Púbol té una primera part que consisteix a ordenar i urbanitzar una extensió de 6.351 metres quadrats que actualment serveixen d'aparcament de vehicles, una zona que ara no té cap ordenació, que està només parcialment asfaltada i que allotja, per exemple a l'entrada mateix, contenidors de selectiva i que acabarà rebent l'espai d'acollida turística. En aquest espai renovat, es preveu instal·lar-hi lavabos públics, una oficina permanent d'informació turística i una zona de descans.

El projecte integral busca reordenar la porta d'accés turístic del nucli de la Pera, un municipi que rep anualment més de 125.000 turistes anuals interessats en l'atractiu del castell de Púbol. Es busca motivar el visitant, a través de l'impuls que es doni des del punt d'informació turística, perquè tingui interès a descobrir els nuclis de la Pera, Pedrinyà i Riuràs.

El procés d'adjudicació de les obres es farà en els tres primers mesos de l'any vinent i les obres començaran a la primavera, al voltant del període electoral que es posarà en marxa cap al maig de l'any vinent.

El finançament de les obres anirà inicialment a càrrec de l'Ajuntament de la població. Posteriorment, amb les obres ja acabades, rebrà la subvenció que ja té concedida a través del fons Feder que cobreix el projecte anomenat Gaudir la Pera: un passeig turístic pels racons històrics i culturals del municipi per impulsar el turisme dalinià a la Pera.

El pressupost d'execució actualitzat marca un cost global de 757.452 euros, previsió que, abans no s'aprovi definitivament, encara es podria ajustar més. Una part del finançament havia d'arribar també a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya.

LA DATA

31.12.2015
Finalització.
Les obres de reordenació de l'espai han d'estar acabades obligatòriament en aquesta data.

LES XIFRES

757.452
euros.
Aquest és el cost calculat de les obres d'adequació de l'espai d'acollida turística del nucli de Púbol.
125.000
visitants.
Aquest és el càlcul anual de turistes que passen per Púbol per visitar el castell de Gala.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia