Territori

Agenda d'autor / J.T

La Paeria adjudica el projecte del Museu Morera

L'Ajuntament de Lleida ha adjudicat a l'empresa Croquis per 58.080 euros la redacció del projecte museogràfic del nou Museu Morera. Croquis té una dilatada experiència en el disseny, producció i muntatge d'exposicions i museografia i entre els seus treballs destaca l'equipament museístic del Born Centre Cultural, l'exposició Gaudí al Vaticà, el Museu de la Música, el Museu de Lleida o el Centre d'Art la Panera, entre altres. La junta de govern de la Paeria va formalitzar dimarts l'adjudicació per tal d'accelerar els treballs després de les dificultats que ha tingut per tal de trobar una empresa que assumís aquest projecte.

Croquis haurà de presentar un projecte per adaptar el fons artístic del Museu Morera a l'edifici de l'antiga Audiència de Lleida. Aquest immoble serà la seu definitiva del museu després d'anys de provisionalitats i de descartar la construcció d'un nou edifici per manca de recursos. Tot i això, el cost de reformar l'antiga Audiència per fer-hi el museu es preveu d'uns 4 milions d'euros.

Exposició d'art dels interns de les presons catalanes

Prop d'un centenar d'obres realitzades per interns dels centres penitenciaris de Catalunya omplen la sala d'exposicions de la plaça Sant Joan de Lleida amb motiu de la 27a edició del premi Marraco de ceràmica, pintura i escultura. La mostra l'organitza el Centre Penitenciari Ponent. L'exposició es va inaugurar el passat dia 23 i es pot visitar de dimecres a diumenge fins al proper dia 9 de novembre. El premi Marraco és el certamen més antic dels organitzats pels tallers artístics dels centres penitenciaris catalans. Es va idear l'any 1984, després que un intern de la presó de Ponent va guanyar un concurs de pintura de la festa major de Lleida. El primer Marraco es va celebrar només a Lleida i més tard es va obrir a la resta de presons de Catalunya. Les obres presentades són part de la producció dels interns als tallers artístics dels centres. Concretament enguany de les presons de Dones, Brians 1, Brians 2, Puig de les Basses, Lledoners i Homes, a més de la de Ponent.

Concert solidari per la lluita contra el càncer de mama

Lleida celebrarà el proper dia 29 de novembre la iniciativa anomenada Mamapop, que és un projecte solidari per recollir fons per sufragar recerca mèdica per a la lluita contra el càncer de mama. Es tracta d'un concert pop-rock amb l'acompanyament de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell. A més, la formació musical tindrà el suport d'escollits alumnes del conservatori l'Intèrpret de Lleida i les veus de Carme Porcar i Salva Racero, cantant de Lax'N'busto. El preu de l'entrada serà de 15 euros i els diners recaptats finançaran un projecte de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida sobre aquesta patologia. Les institucions lleidatanes s'han adherit a la iniciativa que promouen entitats i associacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Visa pour l’Image marcat per la guerra de Gaza

Perpinyà
música

La Fireluche i Joan-Lluís Lluís estrenaran l’experiment ‘Pareidolia’ al sisè cicle El Generador

girona
TEATRE

Croàcia celebra la Diada de Catalunya amb el record de Pau Casals a la Casa Blanca

BARCELONA
Llibres

El nou projecte editorial d’Abacus Futur publicarà 250 novetats en català i castellà el 2025

Barcelona
cinema

Tres clàssics per celebrar els 90 anys de Sophia Loren

Barcelona
TEATRE

El tàndem Galceran-Belbel tensa la comèdia amb una situació de terror

BARCELONA
cinema

El 36è Festival de Cinema de Girona estrena la primera part dijous

Girona
cinema

Steven Soderbergh i Geoffrey Rush visitaran Sitges

Barcelona
ARTS EN VIU

Rècord: Barcelona supera els tres milions d’espectadors

BARCELONA