cultura

Presenten una ruta sobre Fages de Climent a Castelló

És el desè número de la col·lecció d'itineraris que edita la Càtedra de la UdG de Patrimoni Literari

Joan Ferrerós i Jordi Pla són els autors de la guia

La Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada i Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona (UdG) i l'Àrea de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries presenten avui, a la capella de Santa Clara de la vila comtal (11.30 h), la ruta literària Carles Fages de Climent a Castelló d'Empúries, que han editat en col·laboració en el marc de la Comissió Fages de Climent. L'obra, amb presentació, guió i selecció de textos a cura dels professors Joan Ferrerós i Jordi Pla, es planteja com una autoguia per endinsar-se en un dels paisatges fonamentals en l'obra de l'escriptor, no només pel lligam amb els Climent, el llinatge castelloní del qual procedia la seva mare, sinó també per la influència que l'entorn, els costums, el parlar i fins i tot el veïnatge van exercir en la seva producció literària. Per mitjà de fragments escollits de l'obra de Fages de Climent, la guia proposa un itinerari al llarg del qual es fa present la història de Castelló a través del seu ric patrimoni arquitectònic, però també “el paisatge que l'envolta, flanquejat pels aiguamolls i en harmonia amb closes i conreus”, i molts dels seus veïns, que “van ser també la força motriu que va generar la producció literària, pletòrica de recursos, del nostre poeta, cronista i dramaturg”, anuncien els editors. La selecció de textos permet, a més, “degustar la rica varietat de recursos expressius” de l'escriptor, “fruit del seu enginy i del profund coneixement que tenia de la llengua, tant en l'àmbit dels seus usos orals com en el de les seves arrels clàssiques”.

La presentació d'avui a la capella de Santa Clara de Castelló d'Empúries serà a càrrec de l'alcalde, Xavier M. Sanllehí; la directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada i Fages de Climent, Mariàngela Vilallonga, i els filòlegs i editors de l'obra literària de l'autor de Les bruixes de Llers, Jordi Pla i Joan Ferrerós. En acabar l'acte, s'invitarà els assistents a inaugurar la ruta literària pels carrers, les places i els llocs de Castelló d'Empúries relacionats amb l'obra de l'escriptor empordanès que apareixen a la guia. El nou itinerari, desè número de la col·lecció que edita la Càtedra de la UdG, coincideix amb la recent publicació, a Brau Edicions, de les Memòries inèdites de l'escriptor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia