cultura

Peralada dedicarà un any a Muntaner, fill del municipi

La població commemorarà l'any que ve el 750è aniversari del naixement del polític i cronista Ramon Muntaner

Hi haurà conferències, una ruta literària, exposicions i tallers per a escoles

Peralada dedicarà l'any 2015 a la commemoració del 750è aniversari del naixement de Ramon Muntaner, nascut al municipi empordanès el 1265. Segons ha explicat l'alcalde, Pere Torrent, s'estan preparant “un seguit d'actes per commemorar-ho” amb la col·laboració de la conselleria de Cultura, la Universitat de Girona i la Diputació. Fins i tot, Torrent va fer les seves vacances a Eivissa per aprofitar per visitar-hi l'alcaldessa i buscar també la seva complicitat, ja que Muntaner va morir a Eivissa.

Tot i que la programació dels actes encara no està tancada, sí que ja està confirmat que al mes de febrer es presentarà formalment la commemoració en un acte a Barcelona. L'Ajuntament també està pendent que la Generalitat declari oficialment el 2015 com a Any Muntaner, per recordar la figura del polític i cronista. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ja va mostrar la seva implicació en el projecte amb un comentari que va fer a la xarxa social Twitter, després d'una reunió mantinguda amb l'alcalde per concretar la col·laboració de les dues administracions. A més, es demanarà la implicació del Congrés, a través de la diputada de CiU, Montse Surroca.

Entre els actes que s'han previst hi ha una exposició itinerant, conferències sobre la figura de Ramon Muntaner, una ruta literària i també tallers per a escolars. A més, s'està treballant en l'edició de la Crònica destinada a joves, que es podria convertir en un còmic. L'Ajuntament de Peralada, a més, està treballant també en la creació d'un logo de la commemoració de l'Any Muntaner, que es basarà en la miniatura del còdex de la Crònica que conserva Patrimonio Nacional. Tot plegat, però, explica l'alcalde que dependrà de com es concretin els ajuts econòmics que arribin d'altres administracions tenint en compte el context actual de crisi. Pere Torrent es mostra satisfet de la implicació que estan trobant per a l'Any Muntaner.

LA DATA

1265
va ser l'any de naixement
del polític i escriptor Ramon Muntaner a Peralada, a l'Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia