Neix a l'Espluga de Francolí un grup de versions de pop rock format per infants de 10 anys

Els set components d'Algaratx fan realitat el seu somni i debuten en concert

Nascut de la ferma voluntat dels mateixos membres –d'aprofitar els seus coneixements musicals per viure una experiència pròpia– sorgeix el grup de pop rock Algaratx. Són el Joan Vilalta (piano i veu), l'Albert Griñó (bateria), el Guillermo Amador i la Laura Avià (violí), la Mar Galofré (flauta travessera), el Miquel Espasa (guitarra) i el Pol Gil (guitarra elèctrica i veu).

Sense l'ajut de cap professional en la matèria però influenciats per l'empenta d'altres músics locals que han format nous grups de música, els Algaratx s'han estrenat recentment i ho han fet als baixos d'un domicili del carrer Sant Antoni on s'ha gestat la formació infantil. El grup s'anomena Algaratx fent honor a les moltes hores d'assaig en aquest espai que dissabte passat va servir d'escenari del primer concert en directe. Els aplaudiments de la vuitantena d'assistents que van omplir la sala i part del carrer, veïns, familiars i amics que els van voler acompanyar en aquesta aventura musical, va compensar amb escreix l'esforç de la jove formació, tal com han assegurat.

Del garatge al món

Tot va començar quan en Joan Vilalta i l'Albert Griñó, piano i bateria respectivament, que tenen 10 anys, van apostar per la idea i van trucar a uns quants dels seus amics. De seguida s'hi van afegir en Guillermo Amador i la Laura Avià al piano i la Mar Galofré amb la flauta travessera, totes dues d'11 anys, i el Miquel Espasa amb la seva guitarra. En Pol Gil, de 14 anys, no va dubtar a ajudar-los amb la seva guitarra elèctrica i cantant en algunes cançons amb el Joan Vilalta.

Els seus temes són versions dels Beatles, bandes sonores de pel·lícules i música de rock català... Després de l'èxit aconseguit en el debut, tots set ja estan treballant en un nou repertori que possiblement oferiran l'estiu vinent en un concert de presentació obert a tot el públic en el marc de la Setmana de la Joventut a la vila. Són conscients que com a músics encara els queda molt camí per recórrer, però de ganes i il·lusió no els en manquen.

Formació a l'Espluga

De l'Espluga de Francolí han sorgit molts músics, la majoria formats a l'escola municipal de música d'on han rebut, i la majoria continuen rebent, formació musical.

Un dels ideòlegs de la iniciativa musical, Joan Vilalta, té un cosí de 18 anys que és integrant del grup espluguí Ceda el Paso. I és que en aquesta petita població de la Conca de Barberà hi ha un planter de músics molt i molt joves que com els Algaratx demostren tocant la seva passió per la música. Endavant, doncs.