cultura

Els músics, en el nou dossier de ‘Les Garrotxes'

Els músics autodidactes que tocaven a les zones rurals, els instrumentistes de cobla a les dècades daurades de les sardanes i els primers grups de folk i rock són el tema del dossier del nou lliurament de la revista de patrimoni i etnografia Les Garrotxes, que edita Editorial Gavarres. Entre el seu contingut figuren reportatges sobre la tradició musical de Tortellà, els instrumentistes que es van exiliar a França després de la guerra i van fundar la Cobla Perpinyà, un repàs dels músics sense solfa que hi va haver a l'Alta Garrotxa, els casos d'en Salvi d'Oix i en Manelic de Pera, les biografies de David Serrano, en Xico de can Malet i en Patllari d'Escardenya, de la Vall de Camprodon i la tradició sardanista de Banyoles, entre altres. Al marge del dossier, al número 14 de Les Garrotxes es publiquen, per exemple, articles dels escriptors Xavier Moret i Josep Valls, dedicats a Centenys i Sant Mer, una entrevista a l'empresari Domènec Morera i un reportatge sobre la família Vergés, del mas La Roca de Sant Joan de les Abadesses.

Presentacions

Aquest dissabte, dia 15, a les dotze del migdia, es presentarà la revista a Santa Bàrbara de Pruneres (Oix), amb l'assistència d'alguns dels músics protagonistes de la publicació. El dia 22, a les sis de la tarda, es presentarà a Tortellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia