Llibres

infantil i juvenil

valèria gaillard

Mudar-se no és cap drama

Amb l'anterior àlbum Sóc un artista, Marta Altés va cridar l'atenció dels lectors amb aquesta història tendra d'un nen tocat per la vena creativa que es dedica a pintar pertot arreu davant la desesperació de la seva mare. Ara, la jove il·lustradora barcelonina formada a Anglaterra presenta Canviem de casa, un conte narrat en primera persona en què opta per donar el protagonisme a un simpàtic ós rentador que es muda de casa i pateix l'angoixa del desarrelament i la tristesa per haver d'abandonar els seus amics.

A Sóc un artista l'autora tant dels dibuixos com dels textos, Marta Altés, introduïa als mainatges conceptes artístics com ara la forma, el color, la textura, la inspiració i, sobretot, com el món es pot veure de manera diferent a través dels ulls de l'artista. En aquesta nova entrega, Canviem de casa, planteja com un esdeveniment que al principi pot ser considerat un drama i generar por entre la canalla –mudar-se de casa– pot donar lloc a un món nou ple de noves aventures. Amb una economia de recursos estètics (són dibuixos nets, amb una cuidada gamma de tons tardorals, sense afegitons sobrers i amb picades d'ullet), la història d'Altés ajuda a fer entendre els nens que, al capdavall, els homes som com els cargols, que portem la casa a sobre: la nostra llar està allà on són els nostres amics i amigues, els antics, però també els nous.

I d'això en sap una pila l'autora. Va estudiar disseny gràfic a Barcelona, a l'escola Eina, i va treballar com a dissenyadora gràfica gairebé cinc anys (The Original Cha Chá). Després va anar a estudiar un màster d'il·lustració d'àlbums infantils –una disciplina que l'havia interessada des de petita– a l'Escola d'Art de Cambridge. Actualment viu a Londres, on ha publicat la majoria dels seus treballs.

Entre els seus títols hi ha No! (Chils's Play, 2011)i El meu avi (2012), que han estat publicats en anglès, alemany, georgià, danès, coreà, italià, japonès, taiwanès, portuguès, català i espanyol. El seu anterior treball és Vull esmorzar petons, en què ha posat les il·lustracions al text de Trinitat Gilbert (Columna Edicions, 2013), i estan a punt d'aparèixer The King cat (El gat rei) i You are an artist (Ets un artista).

Tot i la seva joventut (és del 1983) ha merescut diversos guardons, entre els quals l'Ezra Jack Keats Nova Illustrator Honor per El meu avi, i ha estat nominada als CILIP Kate Greenaway Medal per Sóc un artista.

canviem de casa
Text i il·lustracions: Marta Altés Editorial: Blackie Books Barcelona, 2014 Pàgines: 32 Preu: 13,90 euros A partir de: 8 anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia