Territori

música

j.C.L

Pop i rock orquestrat

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya presenta el disc que clou la trilogia ‘Llegendes del...'

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) continua el seu innovador projecte musical i ja té a punt el seu nou treball discogràfic, Llegendes del pop & rock, que presentarà en un doble concert a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona els propers dies 28 i 29 de novembre. Amb la publicació d'aquest nou CD es completa la trilogia que es va iniciar ara fa dos anys amb l'àlbum Llegendes del cinema (2012) i va continuar amb la publicació de Llegendes del musical (2013), una fórmula d'èxit com es va demostrar l'any passat.

D'aquesta manera, els melòmans que ja van disfrutar amb les anteriors versions resultants de la combinació de cobla amb la corda i percussió d'una orquestra simfònica com només la SCCC ho sap fer poden tornar a disfrutar amb aquest nou disc. Primer, va ser amb el cinema com a teló de fons i notes tan evocadores com les de compositors de la talla de Nino Rota o John Williams. A continuació, ens van transportar al millor Broadway i al West End londinenc a través de temes tan populars com els que han consagrat Andrew Lloyd Weber o Claude-Michel Schönberg. I en aquesta ocasió, els 70 músics que integren la SCCC tornen a fer vibrar els espectadors interpretant alguns dels grans greatest hits del pop-rock, èxits de grups com The Beatles, Pink Floyd i Queen o d'artistes tan importants com Michael Jackson, Stevie Wonder i Elton John. L'orquestra està acompanyada pels artistes Beth –que ja va participar en el disc anterior– i Manu Guix, que s'incorpora al projecte que impulsa l'empresa Metalquímia.

A Llegendes del pop & rock no hi falten clàssics de tots els temps. S'hi pot escoltar des d'un tema d'Elvis Presley (Can't help falling in love) fins al mític Blowin' in the wind de Bob Dylan. Dels The Beatles trobem fins a quatre peces seguides (destaquen Yesterday, Help i Let it be) i de John Lennon no hi falta l'emotiva Imagine. No menys evocadores són les versions que es poden escoltar del Sound of silence o Mrs. Robinson de Simon & Garfunkel. Però per obrir el primer disc què millor que l'enèrgic so de Stevie Wonder i el seu I just called to say I love you per enllaçar tot seguit amb You are the sunshine of my life o l'Isn't she lovely. I perquè no baixi el nivell d'intensitat, es continua amb temes de Queen com Bohemian Rhapsod, We are the champions o We will rock you. La contundència d'Another brick in the wall o The final countdown continuen evocant aquells mítics anys 80, en què Michael Jackson defensa el seu regnat amb Billie Jean i Thriller i Police l'eternitat amb Every breath you take. Tampoc no hi falten versions del rock català de grups com Sau i Els Pets.

Un triangle ‘màgic'

El director de la cobla La Principal de la Bisbal, Francesc Cassú, torna a dirigir la SCCC i la direcció tècnica és de Jaume Lleixà, director artístic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. L'impulsor del projecte, Josep Lagares, destaca que “aquest nou disc tanca un triangle màgic que ens ha permès demostrar el compromís de la SCCC envers la creativació [suma de creativitat i innovació] i la internacionalització, pilars fonamentals del seu èxit i projecció”.

La SCCC no s'aturarà aquí i el 17 de febrer actuarà amb Josep Carreras al Liceu oferint un repertori de sardanes i el 15 de juny interpretarà Llegendes del cinema al Palau de la Música Catalana.

llegendes del pop & Rock
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, Beth i Manu Guix
Lloc: Concerts de presentació del disc a l'Auditori de Girona Dies:28 i 29 de novembre Preu: Des de 12 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
patrimoni

Salou instal·la jardineres inspirades en el modernisme

Salou
cultura

Tretze programes de la festa major de Vilafranca del Penedès, amb sorpresa de joia

Vilafranca del Penedès
Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

Salitja
música

Rosalía publica ‘New Woman’ amb la cantant tailandesa de k-pop Lisa

barcelona
patrimoni

Recuperen l’església romànica de Sant Julià d’Úixols de Castellterçol

Castellterçol
Arturo Gaya
CANTAUTOR I COFUNDADOR DEL GRUP QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

“Entre ‘Eufòria’ i els festivals, la cançó d’autor no té espai”

La Palma d’Ebre
Aina Clotet
Actriu

“És essencial que sempre hi hagi veritat en l’actuació”

Barcelona
albumlàndia

Llibres i arquitectura molt ben explicats

Ciència-ficció

‘Alien: Romulus’ torna el xenomorf als seus orígens