Llibres

disc

valèria gaillard

‘Olé'! per Pons en la nova versió de ‘La vida breve', de Falla

Josep Pons, l'actual director musical del Gran Teatre del Liceu, es posa al capdavant de l'Orquesta y Coro Nacionales de España per enregistrar el que serà un disc de referència de La vida breve, de Falla. L'obra, basada en un llibret de Carlos Fernández Shaw, es va gravar a l'Auditori Nacional de Música de Madrid els dies 5, 6, 7 i 8 de juny de 2012, i va aplegar un gran elenc de veus espanyoles: la soprano Mariola Cantero, el tenor José Ferrero, la mezzo Marina Pardo, el baríton José Antonio López i la cantaora Rocío Márquez i el tocaor José Manuel Cañizares, entre d'altres.

Es tracta d'una versió actualitzada d'aquest drama en dos actes de Falla, la primera òpera del compositor que es va estrenar a l'Estat, al Teatro de la Zarzuela de Madrid, el 14 de novembre del 1914, després d'una sèrie de vicissituds. Falla havia guanyat un concurs de composició de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando el 1904 que incloïa l'estrena de l'obra guanyadora al Teatro Real, però finalment es va desestimar perquè volien que fos en italià. Frustrat, Falla va anar a París, on li van proposar d'estrenar l'obra, i finalment es va estrenar en versió francesa a Niça l'1 abril del 1913. A Madrid no s'estrenaria fins a l'11 de novembre, i això al Teatro de la Zarzuela.

En la seva direcció, Pons fa vibrar l'orquestra en els passatges de cor d'alta intensitat, com ara els de les escenes V i VI, i explota la força de les danses espanyoles en passatges com ara l'escena I del segon quadre. Olé!

falla la vida breve
Josep Pons
Discogràfica: Deutdche Grammophon


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.