cultura

Rock, cobla i corda: una fórmula d'èxit a l'Auditori

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya triomfa en el primer dels dos concerts de ‘Llegendes del pop & rock'

Avui tornarà al mateix escenari

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya va aconseguir un gran èxit ahir a la nit, amb la presentació del seu últim projecte, Llegendes del pop & rock, a la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona, que es va omplir completament. La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), un projecte impulsat per l'empresa Metalquimia i la seva nova fundació, va tornar a sumar ahir a l'escenari uns setanta instrumentistes de diferents edats: els de La Principal de la Bisbal i els de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, sota la direcció de Francesc Cassú, i en aquest cas amb Beth i Manu Guix com a veus solistes.

El concert es va estructurar majoritàriament en diversos medleys: van obrir la nit diversos clàssics del rei del pop, Michael Jackson, com ara The girl is mine, Billie Jean, Beat it i Thriller, per continuar amb qui va ser el seu sogre pòstum, el rei del rock, Elvis Presley, representat amb Can't help falling in love with you i King Creole.

I dels reis a la reina, amb Queen, grup del qual van sonar fragments de Bohemian rhapsody, We are the champions, Crazy little thing called love i We will rock you. Beth va poder demostrar tota la seva potència vocal amb I will always love you, de Whitney Houston, i la primera part del concert es va completar amb dos blocs dedicats a Simon & Garfunkel i Stevie Wonder respectivament.

La segona part es va obrir amb unes quantes joies de The Beatles –Yesterday, Help, All you need is love, Can't buy me love i Let it be– i va continuar amb Dylan (Blowin' in the wind), Elton John (Your song, Crocodile rock) i John Lennon (Imagine), abans d'acabar amb una bona tanda de rock català: Els Pets (Bon dia), Ja T'ho Diré (Si véns), Lax'n'Busto (Miami Beach) i Sau (És inútil continuar i Boig per tu). Per als bisos van quedar Pink Floyd (Another brick in the wall), Catalanitat –una obra de Valentí Miserachs, sobre la base del Cant de la senyera i L'emigrant– i una última incursió en el rock català. Avui, la SCCC oferirà un segon concert de Llegendes del pop & rock a l'Auditori (19 h). Part dels beneficis dels dos concerts es destinaran a Astrid 21 i Càritas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.