cultura

Cirque du Soleil actuarà a Port Aventura fins al 2020

La companyia ha signat un acord per cinc anys amb el parc temàtic per presentar-hi espectacles tots els estius, després de l'èxit d'enguany

Pel 2015 han programat el muntatge ‘Amaluna'

Els més de 100.000 espectadors que va atreure l'espectacle Kooza, que aquest estiu la companyia Cirque du Soleil va representar –entre el 10 de juliol i el 30 d'agost– a Port Aventura, han estat un aval important a l'hora que se signés un acord de col·laboració per cinc anys entre la companyia i el parc temàtic. Segons aquest conveni, que ahir van fer públic en un comunicat, el complex es convertirà en una base d'estiu permanent per a la companyia: el gran envelat que Cirque du Soleil ja va muntar enguany al parc, amb capacitat per a 2.500 espectadors, serà l'escenari durant els cinc anys vinents dels seus futurs espectacles en gira, el primer dels quals serà Amaluna, que arribarà per primer cop a Europa el 2015.

Fernando Aldecoa, director general d'operacions i finances de Port Aventura, va destacar ahir que aquesta aliança esdevé un pas més en l'estratègia internacional del parc “per situar el complex com a la millor destinació d'oci familiar d'Europa”. “Un model que podem trobar a l'illa de Sentosa (Singapur) i a Orlando (Estats Units)”, hi va afegir. En el marc de la seva estratègia d'internacionalització, el parc de la Costa Daurada ha invertit en els darrers quatre anys més de 125 milions d'euros.

Per la seva banda, Charles Décarie, representant de Cirque du Soleil, va assegurar que la companyia “està encantada de confirmar un acord per cinc anys amb Port Aventura”. “Un fet que consolida la nostra presència a l'Estat i que demostra que tant el públic local com els nostres seguidors espanyols continuen sent peces clau per al futur de la nostra companyia”, hi va afegir.

La producció que han triat per representar-la l'estiu que ve, quan Port Aventura celebrarà el seu vintè aniversari, és Amaluna, un muntatge inspirat en mites grecs que convida el públic “a una illa misteriosa governada per deesses i guiada pels cicles de la lluna”. L'espectacle planteja una història d'amor entre la filla de la reina Pròspera i un jove desconegut.

LA FRASE

És un pas més en l'estratègia de situar el complex com a la millor destinació d'oci familiar d'Europa
Fernando Aldecoa
Director general d'Operacions i Finances de Port Aventura

Tranquil·litat per BCN World

El projecte BCN World avança segons les previsions i no preocupa el fet que el dia 10 s'acabi el termini per a la compra dels terrenys. Així es desprèn de la reunió de seguiment que ahir van convocar a Tarragona representants de la Generalitat i del PSC. El delegat del govern, Joaquim Nin, i l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), van dir que no estan “gens preocupats” pel fet que Veremonte encara no hagi executat l'opció de compra dels terrenys a La Caixa, que venç d'aquí a set dies, i van reiterar que hi ha alternatives. En el mateix sentit es va pronunciar dilluns el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que en declaracions a Catalunya Ràdio va dir que BCN World tirarà endavant, tant si hi ha l'actual promotor, Enrique Bañuelos, de l'empresa Veremonte, com si no hi és. D'altra banda, Joaquim Nin va qualificar “de mera especulació” la denúncia d'ICV-EUiA, que alertava que el projecte inclourà, finalment, la construcció d'un miler d'habitatges. Nin els va instar a conèixer el contingut del pla director urbanístic que es vol aprovar inicialment al gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.