Territori

Agenda d'autor / J.T

El cicle de teatre Cavall Fort arriba a la 42a edició

Només Lleida manté viu i actiu el cicle de teatre infantil i juvenil Cavall Fort. La proposta, que va néixer als anys seixanta al Teatre Romea de Barcelona gràcies a l'empenta de molta gent i, sobretot, de la revista Cavall Fort, es va mantenir fins a finals dels vuitanta i va créixer i es va escampar per moltes comarques catalanes. No obstant, al final només va quedar el cicle de Lleida, que organitza i promou la delegació lleidatana d'Òmnium Cultural. Aquesta entitat aposta per les companyies catalanes i enguany ha programat tres obres. La primera es va representar el 23 de novembre i va anar a càrrec de la companyia Xip Xap, que va representar l'espectacle Un nou vestit nou. Aquest diumenge serà el torn de La Baldufa i El llibre imaginari, en què un grup de nois troben un llibre en una societat monòtona que els obre les portes a un món d'imaginació, aventures i viatges. Aquest dia, la jornada servirà també per participar en la recollida de joguines de la Creu Roja. El cicle el tancarà el diumenge, dia 14, l'Aula Municipal de Teatre amb l'espectacle Auly Pythons, un homenatge dels alumnes de l'escola de teatre de la ciutat als humoristes anglesos Monty Python.

Entrades esgotades per a
l'espectacle de l'Orfeó Lleidatà

L'espectacle Christmas.cat, del cor de l'Orfeó Lleidatà, ja ha aconseguit omplir el miler de butaques de la sala gran de la Llotja de Lleida quan encara falten més de tres setmanes per a l'estrena, el dimarts 23 de desembre. El conjunt vocal i el seu director, Pedro Pardo, molt conegut ara com a membre del jurat del programa Oh Happy Day de TV3, interpretaran versions divertides i innovadores de nadales catalanes a ritme de jazz, swing, rock o funky. L'actuació, a més, dóna la possibilitat a tothom, sense necessitat de coneixements musicals, de pujar a l'escenari. Els cantaires aniran acompanyats d'un trio de jazz format per Josep Maria López a la bateria, Sixto Cámara al baix elèctric i el mateix Pedro Pardo al piano. D'aquest concert ja s'ha editat un CD amb el repertori de l'espectacle, que s'ha gravat al nou Espai Orfeó i és el primer enregistrament fet en aquest auditori.

Preparatius per al Festival de Música Antiga dels Pirineus

El mes de novembre passat, els alcaldes implicats en el Festival de Música Antiga dels Pirineus van preparar a Ordino (Andorra) la nova edició del festival que se celebrarà l'any vinent. Aquest s'inaugurarà el dia 3 de juliol amb el Quartet Casals, una de les formacions de cambra més prestigioses d'Europa. I finalitzarà el 30 d'agost amb l'actuació d'Arianna Savall, filla del violagambista Jordi Savall, que va cloure l'edició 2014. El festival també inicia una estratègia de captació de nous visitants mitjançant paquets turístics, que inclouen allotjament més entrada als concerts i que es presentaran en diferents salons de turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia