Llibres

còmic

jaume vidal

Cap a un nou còmic d'entreteniment juvenil

De David Rubín (Ourense, 1977) hi ha tres obres publicades per Astiberri que val la pena que les llegeixi tot aquell a qui en un sentit ampli li agradi el còmic: La tetería del oso malayo, El Héroe i Beowulf. Podria especificar més i dir que són recomanables per a tot aquell a qui li interessa la novel·la gràfica, però en el seu cas, el concepte d'obra d'autor agafa una dimensió especial perquè tant en les seves influències professionals com de lector hi conflueixen molts estils que fan que els seus treballs siguin intel·ligentment populars. L'esperit del tebeo de quiosc amb la sofisticació gràfica i conceptual de la historieta contemporània.

Potser per aquests motius l'autor dels Estats Units Paul Pope es va interessar per la seva obra quan la va descobrir a les xarxes socials. Hi trobava punts de connexió i per això el va cridar per col·laborar. Va fer un petit treball amb ell i passats uns mesos va demanar-li si es veuria amb cor de dibuixar un spin-off de l'obra Batting Boys. Paul Pope havia dibuixat Batman año 10, però amb aquesta obra intentava donar un gir al còmic popular . Recuperar el públic juvenil barrejant la influència manga amb les convencions de superherois. L'obra tracta d'un jove que lluita contra monstres de tota mena que tenen com a objectiu raptar infants. El jove segueix l'exemple de Haggard West, un autèntic superheroi, nèmesi de tots els monstres.

L'encàrrec a David Rubín va ser l'spin-off El momento de Aurora West, que és una preqüela de Batting Boy en què torna a aparèixer Haggard West, que en el episodi original mor mentre lluita contra els éssers monstruosos.

A diferència de Batting Boy, El momento de Aurora West està pensadament fet en blanc i negre per apropar-se una mica més al manga i d'aquesta manera atraure un públic femení que sí que existeix en el còmic japonès, però no en la historieta de superherois.

David Rubín se sent satisfet d'aquesta obra i pensa que, tot i la fidelitat al seu referent, ha pogut aportar una part genuïna a la col·laboració amb Paul Pope i el guionista J.T. Petty. “És molt diferent si t'encarreguen una història de Spiderman. Poc pots dir de nou, però la creació de Paul Pope encara té molt de recorregut i això m'ha permès fer les meves innovacions”, va explicar a aquest suplement Rubín. Segons l'autor, Battling Boy busca un nou lector. “Es tracta d'apropar públic amb diferents interessos a una mena d'historieta que pot aplegar els lectors del còmic d'aventures més clàssic, els fans de Star Wars o els bojos per la Playstation.”

Un element que li ha servit molt a Rubín per apropar-se a l'obra de Pope és el fet que el dibuixant americà ha estat una de les seves influències. “Per això no m'ha costat gens seguir les seves pautes sense haver d'imitar el seu estil”, va explicar. En aquest moment l'autor gallec es troba treballant en la segona part d'El momento de Aurora West, amb què tancarà un cicle.

El momento de Aurora West
Autors: David Rubín. Paul Pope, J. T. Petty Editorial:De Bolsillo Pàgines:146 B&N Preu: 8,95euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.