cultura

Un concert benèfic a Platea bategarà per La Marató

Bonobos, Trast, Jordi Ninus i els gironins Acousters i Sotrac formen el cartell

Actuaran el 13 de desembre en un recital que destinarà la recaptació íntegrament a les malalties del cor

Cada any per aquestes dates el país es mobilitza per recaptar fons per a La Marató de TV3. Enguany, aquest esforç solidari està destinat a recollir diners per contribuir a la lluita contra les malalties del cor i, com en edicions anteriors, són moltes les entitats que organitzen actes diversos per fomentar aquest ajut. A Girona, Platea i la revista digital de música en català La Tornada uneixen esforços per celebrar un concert benèfic que tindrà lloc la nit abans de La Marató, el dissabte 13 de desembre, i que té previst bategar ben fort gràcies a la col·laboració desinteressada de cinc bandes: Bonobos, Acousters, Trast, Jordi Ninus i Sotrac.

Així, música i solidaritat es fusionaran durant tres hores seguides amb un reguitzell d'actuacions d'uns trenta minuts de durada perquè, com diu un dels seus responsables, Pau Planas, director de La Tornada, “el públic pugui gaudir de petits tastets d'alguns dels grups que més creixement estan experimentant durant els darrers anys”.

Grups de creixement

Puntualment, a partir de les deu de la nit (mitja hora abans ja s'obriran les portes) les bandes aniran pujant a l'escenari per animar la festa.

Per donar el tret de sortida, qui millor que Bonobos, la banda de Centelles que ha estat una de les revelacions de l'estiu. El mes de maig van presentar el seu primer treball, Animalànima, una proposta festiva que ja han presentat amb èxit a cites del calendari tan destacades com el festival Clownia i l'Acampada Jove. Com explica Planas, ells mateixos autoanomenen el seu estil “patxanga carinyosa”, amb unes lletres que criden a viure i a canviar alguns dels paradigmes establerts en la societat.

A continuació, serà el torn de Trast, un grup del Baix Llobregat que arriba amb un disc sota el braç, Diari de matinada, que presentaran en directe. Gravat gràcies a l'èxit d'una campanya de micromecenatge, l'àlbum compta amb col·laboracions de grups com La Pegatina, Strombers i La Raíz, i plasma també una sonoritat festiva que “mescla mestissatge i pop-rock tal com ja havien demostrat fins llavors en els seus enèrgics directes”, remarca Planas.

El plat fort de la nit arribarà servit per Acousters, caps de cartell i la formació que ja no es pot considerar nouvinguda a l'escena musical. Amb dos discos a les espatlles, els gironins han sabut aplegar amb cada actuació nous seguidors, impregnats per la seva música tendra que camina per les emocions humanes i que, amb el seu darrer treball discogràfic, De primavera i ràbia, han fet un pas més aportant una sonoritat més potent. “Això sí, mantenint aquella essència marcada per la veu dolça de Marta Pérez”, apunta l'organitzador de l'acte.

Jordi Ninus, bateria del grup Rembrandt 42 durant gairebé 15 anys, ha emprès una carrera en solitari. Ho fa amb Camina, “un disc sincer en què parla d'històries i sentiments autobiogràfics”.

I finalment, Sotrac. Els llagosterencs s'estant fent un lloc en el panorama musical del país gràcies a la seva música propera i positiva. Encara no tenen disc publicat, però oferiran alguns tastets de la seva música, que els ha portat a ser finalistes del concurs Engresca't o teloners de bandes com Txarango.

Música i solidaritat

Festa i bona música destinades, doncs, a oferir una vetllada que serà més que un concert. Tots els diners (l'entrada costa 5 euros més la voluntat) aniran destinats de manera íntegra al pot de La Marató.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia