Territori

Agenda d'autor / J.T

Congrés internacional sobre el Turó de la Seu Vella

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presidir aquesta setmana la primera de les reunions preparatòries del Congrés Científic Internacional sobre el Turó de la Seu Vella, que se celebrarà l'any 2015. Aquest simposi forma part dels compromisos de la candidatura amb què el conjunt monumental del turó opta a Patrimoni Mundial de la Humanitat de la Unesco. L'objectiu d'aquest congrés és promoure la recerca científica internacional sobre el turó. El fet que el monument fos una caserna militar fins fa poques dècades ha evitat que els experts en art, arquitectura i patrimoni poguessin estudiar la Seu Vella i que aquesta, juntament amb el castell del Rei i les fortificacions de la resta del turó formin part dels llibres d'art d'arreu del món. Formen part del nucli organitzador d'aquest congrés el director del Consorci, Pep Tort, i els historiadors lleidatans Frederic Vilà i Josep Lladonosa. A la primera trobada preparatòria hi van participar també la tinenta d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, i el tinent d'alcalde de Projecció Exterior, Fèlix Larrosa

Pel que fa a la candidatura de la Seu Vella a patrimoni de la Unesco, la Generalitat ja ha aprovat la seva inclusió al dossier i la memòria del projecte per tal de tramitar la sol·licitud al govern espanyol, que és el que canalitza les candidatures de tot l'estat.

Innovadores versions de nadales a l'Auditori de Lleida

L'auditori municipal Enric Granados de Lleida convida a celebrar el Nadal amb música. Durant les festes nadalenques ha programat diversos concerts per a tots els públics. La primera proposta és Rock'nCor. Nadales 2.0, de què es podrà gaudir el dissabte 20 de desembre al vespre. Es tracta d'una experiència curiosa en unir el Cor de Cambra de l'Auditori i el grup Pastorets Rock, que han preparat un repertori de Nadal que barreja la música tradicional i versions molt innovadores. Els compositors David Esterri, també conegut com El Pardal Rocker, i Arnau Tordera, líder del grup Obeses, han estat els autors de noves versions de nadales prou conegudes com El dimoni escuat, Fum, fum, fum, La mare de Déu, El desembre congelat o El cant dels ocells, amb la intenció de donar-los via lliure per fer versions de les melodies amb creativitat i inventiva. El programa el completarà un conjunt de nadales dels Pastorets Rock i altres en versió tradicional a càrrec del Cor de Cambra de l'Auditori de Lleida.

Jordi Purtí, nou director de la Passió de Cervera

El manresà Jordi Purtí és el nou director de la Passió de Cervera, que al 2015 augmentarà les representacions de sis a set i només seran en català, deixant de fer la versió castellana. Purtí es va iniciar com a actor amb Els Joglars i fins ara ja ha estrenat 64 obres. Ha rebut diversos premis pel seu treball com a director, destacant les distincions a la Fira de Tàrrega o als premis Butaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia