cultura

Vilassar de Dalt estrena biblioteca dins la fàbrica

El nou espai cultural ocupa un antic edifici centenari dedicat al tèxtil

La nova biblioteca de Can Manyer de Vilassar de Dalt va obrir dissabte les portes al públic després d'un llarg camí ple d'entrebancs iniciat el 2007. L'espai cultural ocupa un edifici centenari dedicat al tèxtil que s'ha reformat i adaptat als nous usos per oferir més de 1.600 m² dividits en dues plantes i cinc zones diferenciades. La biblioteca rep el testimoni de la seva antecessora, nascuda el 1981 amb el nom de biblioteca Pau Piferrer i que va donar servei al poble fins al mes d'octubre passat. En les noves instal·lacions, que el dia de la inauguració van rebre més de 600 visitants, s'ha volgut mantenir i rememorar el seu passat tèxtil, i per aquesta raó es conserven intactes els pilars de foneria, les voltes a la catalana i els terres de paviment hidràulic.

Pel que fa al fons documental, disposa de 17.683 volums, 3.200 audiovisuals, seixanta títols de publicacions periòdiques i cinc diaris. Obrirà 34 hores i mitja a la setmana i hi treballaran quatre persones. A l'acte d'inauguració, hi van ser presents el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el president de la Diputació, Salvador Esteve. La Generalitat ha invertit en l'edifici més d'un milió d'euros i l'espai s'integra directament dins la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona i està integrat en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC).

La biblioteca de Can Manyer es va començar a rehabilitar fa set anys i el 2011 se'n van aturar les obres per falta de finançament, fins que es van reprendre aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia