cultura

Torredembarra vol obrir el teatre sense acabar l'obra

L'Ajuntament ha proposat a Cultura condicionar només el vestíbul i instal·lar-hi un escenari mòbil per a obres de petit format

Vol estalviar-se, així, retornar la subvenció de 800.000 euros

L'Ajuntament de Torredembarra busca una sortida d'emergència a les complicacions pressupostàries amb què s'ha trobat després que diverses institucions els reclamin retornar subvencions per equipaments que mai s'han arribat a posar en marxa. Un dels principals maldecaps financers és el que fa referència al teatre auditori de Torredembarra, projecte que l'anterior govern, liderat per Daniel Masagué, va aturar després que se n'hagués disparat el cost. Ara, davant la petició de la Generalitat que retornin la subvenció de 800.000 euros rebuda si no obren l'equipament abans de finals d'aquest any, l'executiu actual ha posat en marxa un projecte alternatiu per intentar evitar desprendre's d'aquests diners.

La proposta del consistori, que ja s'ha fet arribar al Departament de Cultura, és obrir de forma provisional el teatre condicionant tan sols la part del vestíbul i dels lavabos (part dels quals es reconvertirien en camerinos). Al mateix temps, s'instal·laria un escenari mòbil que permetria fer servir aquest espai per a obres de petit format o com a sala d'exposicions. En total, suposaria invertir-hi 240.000 euros, amb la previsió que l'equipament pogués obrir portes durant el primer semestre del 2015.

“Hem rebut ja una carta de la Generalitat en què ens recorda que o bé entra en funcionament abans de finals d'aquest any o haurem de retornar la subvenció”, detalla l'alcalde, Enric Grangel. La voluntat de l'Ajuntament és que el govern accepti ara allargar uns mesos la finalització del termini, així com l'obertura de forma provisional. El projecte alternatiu va acompanyat també d'un pla per completar tota l'obra del teatre auditori en un termini de quatre anys, operació que ja quedaria en mans del govern que sorgeixi de les properes eleccions.

Les obres del teatre es van aturar l'any 2010 després que el cost es disparés entorn dels quatre milions d'euros. Els treballs havien començat dos anys abans i s'hauria d'haver inaugurat el 2009.

LA XIFRA

240.000
euros
és la inversió que caldria per obrir parcialment el teatre. Ja hi tenen invertits prop de 4 milions.

Negociacions per retornar els ICO

La subvenció pel teatre auditori no és, però, l'únic import que altres administracions demanen a l'Ajuntament de Torredembarra que retorni. L'executiu actual ja ha assumit que haurà de retornar els 2,5 milions que va rebre en concepte de crédits de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a la construcció de dos nous equipaments que mai no es van arribar a fer.

És el cas de la subvenció rebuda per a la rehabilitació de l'antic escorxador i reconversió en equipament, projecte que mai es va posar en marxa; així com de la rebuda per a construir una nova comissaria de policia. En el cas d'aquest segon projecte, el govern de Masagué va optar per llogar un local , teòricament amb opció a compra, que es va acabar adaptant per aquest ús l'any passat. Aquest lloguer, a més, és un dels que s'estan investigant als jutjats dins del cas de presumpta corrupció al consistori torrenc.

L'ICO no ha acceptat cap de les al·legacions del consistori i ha ordenat el retorn de les subvencions. L'Ajuntament ara negocia fer-ho de manera fraccionada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia