Llibres

còmic

jaume vidal

La Moderna es modernitza una mica més

Raquel Córcoles és de Reus. Raquel Córcoles va néixer l'any 1986. Raquel Córcoles és Moderna de Pueblo, nom amb què va crear un nou revulsiu en el món del còmic. Curiosa afirmació si tenim en compte que quan va als salons del còmic o li demanes un dibuix amb dedicatòria et diu que no te'l pot fer. I no per mandra o massa supèrbia, sinó perquè ella dibuixa per ordinador mitjançant la unió de traços d'un vector amb un altre. Aquest procediment el va aprendre en un estudi de publicitat, àmbit en què ha treballat professionalment. Això demostra que per dibuixar no cal allò que abans es deia “tenir bona mà”. El que cal és tenir bon cervell.

El nom de Moderna de Pueblo procedeix de fer autoparòdia de les bromes que li feien molts companys de feina. El nom va causar força impacte quan el va utilitzar en el seu perfil de Facebook.

Los capullos no regalan flores va ser l'obra que la va donar a conèixer, una obra que feia una mirada irònica al posat de la modernitat jove. En el llibre també es definia el concepte de poble. “S'és de poble si has nascut en un lloc on no hi ha un Corte Inglés.” Al seu següent llibre La cooltureta va continuar amb la seva línia d'ironitzar sobre el món hipster.

A la seva darrera obra canvia una mica de registre. Es tracta d'un llibre d'autoajuda escrit per Lucía Taboada i amb il·lustracions de Córcoles. “Em va tirar una mica enrere quan em van demanar fer les il·lustracions però vaig proposar implicar-me més en el concepte global de l'obra.” I no li va resultar difícil per la complicitat que tenia amb l'autora del text, ja que Taboada i Córcoles tenen edats i experiències vitals similars. El llibre es titula Dejar de amargarse para imperfectas.

Es tracta d'un llibre il·lustrat que pretén donar solució a les inquietuds i problemes que es plantegen les noies en la societat moderna, molts dels quals són preocupacions i assumptes de tota la vida, però que en aquest cas es presenten amb accent contemporani: feina, aspecte físic, autoestima, amor.

A banda de La Imperfecta, protagonista principal de l'obra, els conductors del treball són El Neurocientífic, La Psicòloga i L'Entrenador personal. Tot i tractar-se d'una visió irònica i que mira de desdramatitzar les preocupacions i temors de la dona moderna, Dejar de amargarse para imperfectas pot ser utilitzat com un manual convencional d'autoajuda. “Realment he hagut de consultar moltes obres per aconseguir que les coses que es diuen, encara que es tractin en clau d'humor, siguin certes”.

Dejar de amargarse para imperfectas
Text: Lucía Taboada Il·lustracions: Raquel Córcoles Editorial: Zenith Editorial Pàgines:214. Color Preu: 15 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia