cultura

Un curs de restauració del Museu de l'Horta Sud recupera peces antigues

Algunes de les restauracions s'han inclòs en l'exposició permanent del Museu Josep Ferrís

El Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March, ha finalitzat el primer curs de restauració de peces antigues amb un balanç de 34 elements restaurats.

Durant sis sessions de quatre hores, vora una dotzena de persones procedents d'Albal, Torrent i València, han pogut aprendre les claus per a la conservació i recuperació de peces antigues que formen part del patrimoni històric d ela comarca de l'Horta.

Element de mobiliari, eines i ferramentes històriques d'oficis tradicionals i objectes d'aixovar domèstic, són alguns exemples de la gran diversitat de peces de fusta, ferro i pell que han estat recuperades.

Hagut el resultat, gran part d'aquests objectes han estat inclosos en l'exposició permanent del Museu.

Una vegada conclòs el curs i degut a la gran demanda de places, el Museu Comarcal estudia ara la possibilitat en realitzar una segona edició.

Amb aquesta mena de cursos, es cerca la promoció de la conservació del patrimoni cultural d ela comarca, al temps que fa partícips la ciutadania de la restauració com a forma activa per conscienciar sobre la importància d'aquestes tècniques que ajuden a preservar la cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia