cultura

The Brew i Albert Pla & Diego Cortés, a La Mirona

La Salseta del Poble Sec, Expectativa Zero, Praga i Saint Tropez actuaran al gener a la sala saltenca

Free Gees es reuniran per una nit, el 30 de gener, a l'‘Operació tornada'

El públic de La Mirona ha vist créixer el jove i brillant guitarrista anglès Jason Barwick (1989), que ha actuat en dues ocasions amb el seu grup, The Brew , al Black Music Festival, concretament els anys 2010 i 2012, quan Barwick tot just entrava en la vintena i ja era una de les grans esperances del nou blues-rock britànic. The Brew tornarà a La Mirona el 13 de febrer, aquesta vegada gairebé prologant el Black Music 2015 –que tindrà lloc del 27 de febrer al 21 de març–, per presentar el seu últim disc, Control. Aquest impetuós power trio es completa amb la secció rítmica que formen el baixista Tim Smith i el seu fill Kurtis a la bateria: tres elements més que suficients per oferir un dels directes més contundents que s'han pogut veure a la sala saltenca en els últims anys, amb sòlides arrels en el blues elèctric dels seixanta i setanta. Les entrades anticipades per al concert de The Brew ja són a la venda al web de La Mirona, per 12 euros, i el mateix dia del concert costaran 14 euros a la taquilla.

Un altre concert destacat dels primers mesos de l'any a La Mirona és el que oferiran a la sala 2 dos vells col·legues, el cantautor Albert Pla i el guitarrista flamenc Diego Cortés, fundador de Jaleo i Kejaleo, el 21 de febrer (23 h, 16 i 20 euros). Pla i Cortés, dos heterodoxos en els seus respectius camps, van iniciar la seva fructífera col·laboració l'any 2001 i junts han donat forma a espectacles com ara Tenemos un problema.

La llarga gira de L'ànsia que cura portarà el grup barceloní Mishima el dissabte 28 de març a La Mirona (23 h, 13 i 15 euros), i el 9 de maig hi tindrà lloc un concert de Green Valley, una experimentada banda de reggae i dancehall formada per músics catalans i bascos, que presentarà el seu quart disc, Hijos de la tierra.

Més Astella Rock

El cicle Astella Rock continua el 16 de gener amb el grup garrotxí Expectativa Zero i el seu còctel molotov de metal, punk i hardcore, i la banda gironina de heavy Cendres. El 24 de gener compartiran cartell els banyolins Praga, que estrenen Shake to explore, i Saint Tropez, la nova sensació guixolenca.

ALTRES DATES

10.01.15
Festival Neu! amb Xebi SF, Tom Hagan, 13th Magic Skull, Xevi Pigem, Handclappers, Véase Pág. 57 i Ljubliana & The Seawolf
27.02.15
El Black Music Festival s'inaugurarà amb les actuacions del britànic Myles Sanko i Frank Knurf.

Tributs a Supertramp, David Bowie i Led Zeppelin

La programació del gener s'obrirà aquesta nit a La Mirona amb X-Tramp (22.30 h, 6,75 euros a la venda anticipada, 8 a la taquilla), un septet barceloní dedicat en cos i ànima a recrear al més fidelment possible els grans clàssics de Supertramp. Aquest concert forma part del cicle Cover me!, que continuarà dilluns, en plena nit de Reis, amb Ziggy Experience (22.30 h, 4,75 i 6 euros), que és òbviament un grup de tribut a David Bowie, integrat per diversos músics gironins que ja havien participat prèviament en un homenatge als Black Crowes: Lluís Figueras (Grateful Blues), Jepi Castilla (Smoumolnö), Edu Bonet (La Tosca Brava), Marc Marquès (Cheap Winos), Jordi Turon (La Banda del Yuyu), Capitán Vargas (La Tòxic), Marta Pérez (Les Anxovetes) són alguns dels implicats.

Cover me! també inclourà, el 23 de gener, un concert de Letz Zep (22.30 h, 21,50 i 25 euros), un dels millors tributs a Led Zeppelin.

D'altra banda, el cicle Operació tornada tornarà a reunir el 30 de gener els Free Gees, històric grup de versions format per noms destacats del rock gironí dels noranta. A més, La Salseta del Poble Sec protagonitzarà el 17 de gener la festa major de La Mirona, i l'endemà al migdia País de Cotó portarà també la festa als més petits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia