cultura

Guillem Terribas

Llibreter de la 22

“Els llibreters estan molt mal pagats”

Que no s'esveri ningú. Guillem Terribas es jubila després de 36 anys al capdavant de la llibreria 22 de Girona, però continuarà actiu en diferents projectes culturals, com ara el premi Just Manuel Casero de novel·la curta i el col·lectiu de crítics de cinema de Girona. Bé que ha de continuar gastant l'energia que el caracteritza: “M'agrada estar en contacte amb gent creativa i experimentar coses noves.”

Què pensa de l'enrenou creat arran de l'entrevista a la llibretera de La Central, Marta Ramoneda, a ‘Jot Down', en què desenes de persones s'han queixat de les condicions laborals de la botiga?
He quedat acollonit, perquè s'han arribat a queixar moltíssimes persones. Tinc molta relació amb Ramoneda i sé que és molt rigorosa, i conec l'Antonio Ramírez i sé que és dur i exigent. El problema és que en el món de les llibreries en general la gent està molt mal pagada, començant per mi mateix, però és el que hi ha. La notícia m'ha sabut greu, i no opinaré sobre com s'ha de dur una empresa de 150 treballadors, que vol dir 150 problemes.
Precisament diu que se'n va perquè té un sou alt, i així se l'estalvia l'empresa.
A la 22 en aquests set anys de crisi s'han mantingut els sous i les pagues dobles. Ara bé, si fa set anys eren sous baixos, avui dia són normals perquè els altres han baixat bastant. He plegat perquè era el moment i calia una renovació a la llibreria. Estem facturant menys que al 2007 i ja no necessitem deu persones. La llibreria va molt bé, però hem notat aquests set anys la crisi, com tothom.
Quins projectes te ara?
Continuo vinculat a la llibreria perquè en sóc el president del consell d'administració, però no estaré a la primera línia. Continuaré en el premi Casero i organitzant presentacions. Però ara podré anar a xerrades i actes als quals em conviden i als quals fins ara no hi podia anar, a banda que plegar cada dia a les onze o a la una és molt cansat.
Tornarà a escriure després de ‘Demà serà un altre dia'?
Fa set anys que em demanen que faci una segona part d'aquestes memòries, però no he tingut temps. No sóc escriptor, però potser m'hi poso perquè m'ho vaig passar molt bé. Fa set anys que escric coses que no m'agraden i potser si tinc temps per revisar-ho ho podré arreglar.
El trobarem en algun càrrec?
No tinc cap proposta, però no estic tancat a res. En tot cas, continuaré vinculat a la 22.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia