cultura

Fedra, El Crèdit i Terra Baixa, a El Jardí de Figueres

S'han programat més de 50 espectacles de teatre i música

L'auditori dels Caputxins pot estar a punt al març

L'ajuntament de Figueres va presentar ahir la programació teatral i de música a la ciutat fins al mes de maig, que inclou una cinquantena d'espectacles a el Teatre El Jardí i la Catequística. Les obres Fedra, Terra baixa i El crèdit són alguns dels plats forts d'aquesta temporada a la capital de l'Alt Empordà. Una de les novetats més destacades és que el nou auditori a l'antic convent dels Caputxins podria obrir portes el mes de març, i per tant, afegir-se als escenaris de la ciutat.

El regidor de Cultura, Josep Maria Godoy, va destacar que el 2014 “Hem tingut mes de 22.000 espectadors, amb un augment del 9% respecte 2013”, i hi va afegir que la ciutat manté el doble objectiu de portar espectacles de qualitat a Figueres i a la vegada mantenir els preus assequibles. En aquest sentit, el director del Teatre El Jardí, Salvador Torres, va destacar que tot i que es mantenen preus baixos, s'apugen una mica. Així els espectacles Excel·lents, els del Teatre El Jardí, passen de deu euros a dotze. Els espectacles Estrella, de la Cate, passen de cinc a vuit euros, mentre que els paquets d'entrades passen de quinze a divuit euros.

Entre els espectacles Excel·lents s'ha programat la companyia T de teatre, amb Dones Com Jo, de Pau Miró i El Crèdit, de Jordi Galceran, amb els actors Jordi Bosch i Jordi Boixaderas. També hi ha el que es pot considerar gairebé una estrena, Fedra, dirigida per Sergi Belbel, i amb Emma Vilarasau, Mercè Sampietro, Lluís Soler i Jordi Banacolocha. Figueres també rebrà Terra Baixa, que es va estrenar al Temporada Alta de Girona, amb Lluís Omar fent tot els papers de l'auca. Aquests són alguns dels 50 espectacles programats, dels quals set són per a públic infantil.

Però la principal novetat serà la incorporació dels Caputxins. Godoy va explicar: “L'equipament intern està totalment acabat i només falten als accessos que en principi el mes de gener i febrer han de començar. Confiem que al març podrem fer espectacles a l'auditori de Caputxins”. Acollirà sobretot programació musical però també espectacles de diferents formats

També s'inclou el Festival Comic, del 2 al 5 d'abril, que comptarà amb Carlos Latre a l'espectacle inaugural i amb actuacions entre d'altres del Mago Pop.

El pallasso més famós del món serà al Festival del Circ

El pallasso més guardonat del món, Dabvil Larible, serà a la quarta edició del Festival del Circ de Figueres, que tindrà lloc entre el 26 de febrer al 2 de març a la capital de l'Alt Empordà. El pallasso italià David Larible forma part d'una reduïda família de genis universals del circ al costat de noms com Grock o Charlie Rivel. Durant 15 anys fou l'estrella del circ més gran del món, el cèlebre Circ Barnum dels Estats Units, i al retornar a Europa fou cap de cartell del mític Circus Roncalli d'Alemanya. Larible és l'únic artista que ha estat guardonat en 3 ocasions en el prestigiós Festival de Circ de Monte-Carlo

L'espectacle que portarà a Figueres és una divertida condensació de gags que en concret, serà al Teatre el Jardí el dissabte 28 de febrer a les nou de la nit i diumenge 1 de març a dos quarts de vuit del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia