Cinema Estrena

Estrena

B.S

Gent gran fent-se lloc entre els joves

Dir que Michael McGowan és cineasta és acotar un personatge polifacètic i creatiu, un home de cos i ment privilegiats que sembla viure diverses vides en una sola. Estudiant becat com a atleta, va córrer i guanyar maratons i fins i tot va representar el Canadà. Després va ser escriptor i periodista, i la darrera dècada l'ha dedicada sobretot al cinema, com a director, guionista i fins i tot compositor de música. L'origen de Quédate a mi lado és més fàcil d'explicar. “Estava treballant en un guió de temàtica similar quan un dia vaig llegir a la premsa la història de Craig Morrison –explica McGowan–. Vaig quedar tan fascinat que vaig anar a conèixer-lo i poc després em vaig oferir a portar a la pantalla gran la seva història.” La història en qüestió és la d'aquest avi, Craig Morrison, que va decidir construir sense permisos una casa més accessible per a la seva dona, malalta de demència senil. Això el va portar a enfrontar-se a les autoritats locals de New Brunswick.

Altres pel·lícules com Amor. de Michael Haneke, Lejos de ella, de Sarah Polley, i fins i tot Up, un film animat de Pixar, ens han acostat els darrers anys històries de gent gran, títols aïllats en una cartellera superpoblada d'adolescents i adults joves. Quédate conmigo, pel·lícula que ha rebut unes crítiques excel·lents, ens porta una altra història de gent gran senzilla, tendra, que evita els sentimentalismes. Tampoc no explota demagògies fàcils, deixant en segon pla el conflicte amb l'ajuntament i centrant-se en uns personatges que viuen els darrers temps junts. La pel·lícula se sustenta sobretot en les interpretacions de James Cromwell, etern secundari que aquí ascendeix a protagonista, i l'actriu quebequesa Geneviève Bujold.

Quédate conmigo
Still Mine
Direcció: M. McGowan Intèrprets: James Cromwell, Geneviève Bujold, Campbell Scott


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia