cultura

CaboSanRoque i la ‘Patafísica del soroll', al Coac

L'inquiet grup musical barceloní protagonitza la segona exposició del cicle ‘Sobre la tècnica' a l'espai La Cova

“Tota eina és individual i defectuosa, i és en aquesta excepcionalitat on rau la potència perquè esdevingui poesia.” Aquesta frase presideix l'exposició Patafísica del soroll, que el grup musical barceloní CaboSanRoque , un dels principals referents de la nova experimentació sonora a Catalunya, ha concebut per formar part del cicle Sobre la tècnica, organitzat per la demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Coac) a l'espai La Cova de la seva seu, a la plaça de la Catedral. L'exposició es pot visitar, amb entrada lliure, fins al 8 de febrer, i es complementa amb el concert que CaboSanRoque oferirà el dissabte 24 de gener a la sala de cambra de l'Auditori per presentar el seu últim treball, 12 rounds, un dels millors discos estatals del 2014 segons Rockdelux.

Des del 2001, CaboSanRoque ha desplegat la seva activitat creativa a través de diversos formats: els espectacles en directe, però també les instal·lacions i exposicions, els vídeos i la creació d'instruments inversemblants com ara Tres tristos trons, Dofí banyera i Rentadora polifònica. Actualment, el que va néixer com un“col·lectiu musical nombrós” està format per Roger Aixut i Laia Torrents.

L'exposició de La Cova inclou diversos “instruments hipotètics” formats per màquines tronades i objectes aparentment inútils, complementats amb alguns gràfics i la instal·lació sonora Duet de patis (2012), creada amb l'equip gironí d'arquitectes Bosch-Capdeferro per a la Biennal d'Arquitectura de Venècia. CaboSanRoque construeix els seus collages sonors a través d'un procés que “relaciona la física del so, la metafísica de l'objecte i la patafísica, en una espiral de passades successives al voltant de l'objecte concret i el so”. Aquesta exposició única, difícil d'explicar en paraules i recomanable per experimentar en persona, es pot visitar els dies feiners, de les nou del matí a les tres de la tarda. El cicle continuarà amb Bevk Perovic, Albert Serra i Langarita-Navarro.

LA DATA

24-1-2015
CaboSanRoque actuarà a la sala de cambra de l'Auditori de Girona per presentar ‘12 rounds' (21 h, 10 euros)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.