cultura

El saxo més trepidant

El cicle Sax-o-Rama reivindica el saxo del ‘rhythm-and-blues' amb vuit concerts en quatre dies a cinc ciutats catalanes

Hi actuaran Ray Gelato, Sax Gordon, Dani Pérez i Dani Nel·lo, l'impulsor del cicle

De vegades s'oblida que el saxòfon no és un instrument exclusiu del jazz i que també ha tingut i té un paper important en altres músiques d'arrels afroamericanes. Per intentar corregir aquesta apreciació errònia i sobretot per “fer una exaltació del saxo de rhythm-and-blues” el saxofonista barceloní Dani Nel·lo ha impulsat un nou cicle de concerts anomenat Sax-o-Rama, amb una programació realment intensiva que inclourà vuit concerts en quatre dies, entre el dijous 22 i el diumenge 25 de gener, en cinc sales de diferents ciutats: el Jamboree Jazz Club de Barcelona, la sala El Torín d'Olot, l'Atrium de Viladecans, la Nova Jazz Cava de Terrassa i el Sunset Jazz Club de Girona. Els protagonistes del cicle seran el britànic Ray Gelato, el nord-americà Sax Gordon i els catalans Big Dani Pérez i Dani Nel·lo.

El Sax-o-Rama es posarà en marxa dijous vinent al Jamboree, amb una doble sessió de Sax Gordon & Lluís Coloma Trio (20 h i 22 h). Provinent de Boston, Sax Gordon es presenta com un energètic renovador de la millor tradició del saxo de R&B i soul, marcada per noms com ara King Curtis i Junior Walker. La mateixa formació també actuarà divendres a l'Atrium, amb Dani Nel·lo (21 h), i dissabte al Sunset (23 h).

El londinenc Ray Gelato, amb la seva elegància cockney i la influència de grans showmen com ara Louis Jordan i Louis Prima, actuarà divendres a El Torín amb la Barcelona Big Blues Band (22 h) i l'endemà serà a la Nova Jazz Cava en formació de quartet (22.30 h).

Big Dani Pérez, actual saxofonista de Los Rebeldes, oferirà divendres una doble sessió al Jamboree, com també ho farà dissabte Dani Nel·lo al mateix escenari (20 h i 22 h). Nel·lo, que està a punt de gravar el seu tercer disc amb Los Mambo Jambo, també ha anunciat l'edició d'un nou disc en solitari titulat justament Sax-o-Rama, en aquestes mateixes coordenades estilístiques, amb un quintet que inclou les guitarres de Mario Cobo i Dani Baraldés.

El Sax-o-Rama es tancarà diumenge vinent amb un concert al Jamboree en què Gelato i la Barcelona Big Blues Band tindran com a convidats la resta de protagonistes del cicle, que es complementarà amb master classes, un mercat de material de segona mà relacionat amb el saxòfon, un documental, etc.

LA DATA

25.01.2015
La cloenda del cicle tindrà lloc diumenge vinent al Jamboree, amb els quatre saxofonistes a l'escenari


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia